Gem de piersici, deliciul de care te vei bucura şi în zilele reci
Păstrează la borcan aroma piersicilor cu această reţetă de gem de piersici. Vei vedea cât de simplu poate fi să-l prepari! Descoperă secretele pregătirii unui deliciu special pentru zilele din viitorul sezon rece!
Ingrediente pentru şase borcane
2 kg piersici
1 kg zahăr
300 ml apă
1 baton vanilie
zeama de la o lămâie
Te-ar mai putea interesa: Dulceaţă de pepene verde
Mod de preparare
Topeşti zahărul cu apa, la foc mediu. După topire, dai focul mare şi fierbi amestecul până începe să se lege siropul.
Feliezi piersicile, după ce le îndepărtezi sâmburii şi coaja, pentru a obţine un gem de o culoare naturală. Adaugi feliile în sirop, alături de batonul de vanilie şi le laşi la fiert, la foc iute. Îndepărtezi spuma, apoi, când gemul este aproape gata, adaugi zeama de lămâie.
Vezi şi: Este sezonul afinelor! Prelungeşte-l cu cea mai bună dulceaţă de afine!
După una-două clocote, dai deoparte vasul. Treci gemul fierbinte în borcane calde, sigilezi cu capace şi sterilizezi în cuptorul cald sau prin fierbere circa 30 de minute. După răcire, depozitezi borcanele în cămară.
FOTO: Shutterstock