Este sezonul afinelor! Prelungeşte-l cu cea mai bună dulceaţă de afine!
Ştiai că ar trebui să mănânci afine în fiecare zi? Îţi reglează nivelul colesterolului, sunt bogate în antioxidanți, reduc inflamațiile. Înlocuiesc şi suplimentele alimentare sau dietele drastice. Sub formă de dulceaţă, le ai la îndemână tot anul.

Ingrediente
4 kg afine
3 kg zahăr
4 lămâi bio
Te-ar mai putea interesa: Dulceaţa de căpşuni, cea mai simplă reţetă! Secretul pe care trebuie să-l ştie orice gospodină
Mod de preparare
Speli afinele în mai multe ape şi le cureţi de codiţe, dacă au. Speli lămâile şi le razi coaja, evitând partea albă care este amăruie.
Pui peste afine zahărul şi coaja de lămâie şi amesteci. Le laşi peste noapte, apoi aşezi vasul pe foc mic şi adaugi şase linguri de zeamă de lămâie. Amesteci din când în când.
Vezi şi: Dulceaţă de caise fără zahăr, un deliciu! Cum o prepari ca să te bucuri de ea la iarnă
Stingi focul numai după ce se leagă siropul. Torni dulceaţa fierbinte în borcane sterilizate, pe care le acoperi cu celofan sau cu capace.
FOTO: Shutterstock






























