Dulceaţă de pepene verde. Aroma verii, la borcan
Dacă te numeri printre cei care adoră gustul pepenelui verde, vei fi tentată să păstrezi acest fruct peste iarnă, la borcan, sub forma unei dulceţi deosebite. Găseşti reţeta în cele ce urmează!

Ingrediente pentru 3-4 borcane
1 kg pepene verde
1 kg zahăr
zeamă de lămâie
Te-ar mai putea interesa: Desert italian, de vară: budincă cu pepene galben din numai 5 ingrediente
Mod de preparare
Feliezi pepenele, îndepărtezi sâmburii şi tai miezul cubuleţe. Îl acoperi cu zahărul, amesteci şi dai deoparte două ore pentru a-şi lăsa zeamă.
Pui amestecul cu tot cu zeamă pe foc mediu şi amesteci constant, lăsând să fiarbă o jumătate de oră. Stingi focul şi laşi la răcorit.
Vezi şi: Sorbet de pepene şi mentă, un desert de vară perfect pentru copii
Treci amestecul prin blender, apoi îl pui iar pe foc şi adaugi zeama de lămâie. Laşi să mai fiarbă puţin, până când compoziţia se leagă bine. Treci dulceaţa în borcane sterilizate și sigilezi cu capace. Laşi borcanele să se răcească complet înainte de a le depozita în cămară sau frigider.
FOTO: Shutterstock






























