Idee de desert rece: sorbet de piersici cu vin
S-a întâmplat să cumperi prea multe piersici şi riscă să se altereze? Cel mai bun desert pe care îl poţi face cu piersici în această perioadă este un sorbet. Ce spui?
Parfumate şi moi, piersicile sunt un aliat de nădejde pentru un aspect de milioane şi o sănătate de fier. N-ar trebui să-ţi lipsească din dieta zilnică aceste fructe zemoase. Fiind bogate în fibre solubile, piersicile uşurează digestia, previn constipaţia şi scad riscul apariţiei cancerului de colon. De asemenea, previn apariţia maladiilor cardiovasculare şi ajută la o gestionare mai bună a diabetului de tip 2. În plus, sunt foarte săţioase, ceea ce le face un aliat bun în curele de slăbire. Îţi arătăm cum să faci un desert răcoritor cu aceste fructe de sezon!
Ingrediente pentru patru porţii
600 g piersici
150 ml vin
100 g zahăr pudră
300 ml apă
350 zahăr tos
zeama de la 3 lămâi
2-3 piersici feliate, pentru ornat
mentă proaspătă, pentru decor
Vezi şi: Cheesecake cu piersici, desertul complet
Mod de preparare
Cureţi piersicile de coajă şi le tai felii subţiri. Presari zahăr pudră şi le stropeşti cu vin. După circa trei ore, le scurgi de zeamă.
Separat, dizolvi zahărul tos în apă călduţă, pui piersicile şi le fierbi până se leagă siropul.
Laşi la răcit, apoi adaugi zeama de lămâie. Torni amestecul într-o caserolă acoperită pe care o introduci în congelator.
Te-ar mai putea interesa: Fructe la puterea... portocaliu
Amesteci compoziţia de două-trei ori, la distanţă de circa o jumătate de oră. O serveşti cu felii de piersică şi mentă proaspătă.
FOTO: Shutterstock