Idee de desert rece: sorbet de piersici cu vin

S-a întâmplat să cumperi prea multe piersici şi riscă să se altereze? Cel mai bun desert pe care îl poţi face cu piersici în această perioadă este un sorbet. Ce spui?

Sorbet de mango  Sursa foto shutterstock 317198030 jpg

Parfumate şi moi, piersicile sunt un aliat de nădejde pentru un aspect de milioane şi o sănătate de fier. N-ar trebui să-ţi lipsească din dieta zilnică aceste fructe zemoase. Fiind bogate în fibre solubile, piersicile uşurează digestia, previn constipaţia şi scad riscul apariţiei cancerului de colon. De asemenea, previn apariţia maladiilor cardiovasculare şi ajută la o gestionare mai bună a diabetului de tip 2. În plus, sunt foarte săţioase, ceea ce le face un aliat bun în curele de slăbire. Îţi arătăm cum să faci un desert răcoritor cu aceste fructe de sezon!

Ingrediente pentru patru porţii

600 g piersici

150 ml vin

100 g zahăr pudră

300 ml apă

350 zahăr tos

zeama de la 3 lămâi

2-3 piersici feliate, pentru ornat

mentă proaspătă, pentru decor

Vezi şi: Cheesecake cu piersici, desertul complet

Mod de preparare

Cureţi piersicile de coajă şi le tai felii subţiri. Presari zahăr pudră şi le stropeşti cu vin. După circa trei ore, le scurgi de zeamă.

Separat, dizolvi zahărul tos în apă călduţă, pui piersicile şi le fierbi până se leagă siropul.

Laşi la răcit, apoi adaugi zeama de lămâie. Torni amestecul într-o caserolă acoperită pe care o introduci în congelator.

Te-ar mai putea interesa: Fructe la puterea... portocaliu

Amesteci compoziţia de două-trei ori, la distanţă de circa o jumătate de oră. O serveşti cu felii de piersică şi mentă proaspătă.

FOTO: Shutterstock



Recente