Idee pentru cină. Gnocchi cu sos de roșii
Această rețetă de gnocchi cu sos de roșii este un preparat simplu şi rapid, potrivit pentru masa de seară. Parmezanul va face din acest fel de mâncare unul foarte delicios.
În doar o jumătate de oră, te poţi bucura de o masă gustoasă, preparată fără efort. Impresionează-ți familia și prietenii gătind acest preparat bine echilibrat. Ar putea să devină chiar favoritul familiei!
Dacă te-ai plictisit de aceleași rețete cu sos de roșii, nu vei fi dezamăgit de această cină simplă. Sosul este combinat cu paste gnocchi, busuioc, usturoi şi parmezan. Pastele moi eliberează amidon și îngroașă sosul de roșii. Este genul acela de preparat reconfortant, chiar dacă nu conţine smântână sau brânză.
Ingrediente pentru trei porţii
500 ml roșii pasate
1 cățel de usturoi
450 g paste gnocchi
50 g parmezan
sare
piper
busuioc proaspăt
Te-ar mai putea interesa: Paste cu ciuperci. Reţetă de post simplă şi delicioasă
Mod de preparare
Fierbi pastele în apă cu sare, conform instrucțiunilor de pe ambalaj, apoi le scurgi.
Pui roșiile pasate într-o cratiță împreună cu cățelul de usturoi pisat și lași la clocotit cinci-șase minute.
Vezi și: Paste cu sos pesto. Sunt gata în 20 de minute!
Adaugi pastele, condimentezi cu sare și piper, după gust și amesteci. Mai ții pe foc unu-două minute, apoi dai deoparte.
Servești pastele presărate cu parmezan și frunze de busuioc.
FOTO: Shutterstock