Budincă de cannelloni ca în Italia. Vezi cum s-o prepari pas cu pas!

Cannelloni cu carne de vită este un preparat clasic italian. Aceste paste umplute sunt foarte gustoase cu sos bechamel și mozzarella.

image

Această rețetă clasică de cannelloni cu carne reprezintă unul dintre preparatele italiene cele mai reconfortante. Pastele proaspete sunt umplute cu un amestec de carne tocată, fiert lent în pastă de tomate, şi acoperite cu bechamel cremos și mozzarella, apoi coapte până când devin aurii. Folosim jumătate carne tocată de vită, jumătate carne tocată de porc pentru un plus de arome. Dacă vrei o versiune fără carne, încearcă rețeta noastră de cannelloni cu spanac.

Ingredientele de care ai nevoie pentru budincă de cannelloni

250 g cannelloni 

100 g mozzarella 

Pentru umplutură: 

500 g carne tocată vită și porc 

30 ml ulei 

1 ceapă 

4 căței de usturoi 

200 g roșii pasate 

20 g pastă de tomate 

sare 

piper 

oregano 

Pentru sosul Bechamel: 

60 g făină 

75 g unt 

800 ml lapte 

sare 

piper 

nucșoară 

Te-ar mai putea interesa: Cannelloni cu pui

Mod de preparare în paşi

image

Toci ceapa și o călești în ulei până devine sticloasă. Adaugi carnea și o mărunțești cât mai bine, pentru a se pătrunde uniform și a nu se forma cocoloașe. O condimenezi cu oregano, sare și piper, după gust și o lași să fiarbă, la foc mic, până scade apa lăsată. Adaugi cățeii de usturoi pisați, pasta de tomate, roșiile pasate și lași să fiarbă până scade.  

image

Pentru sosul Bechamel, topești untul într-o tigaie, adaugi făina și amesteci energic pentru a nu se forma cocoloașe.

Vezi şi: Cannelonni cu ricotta şi spanac, o adevărată surpriză şi pentru cei mai înfocaţi iubitori de paste

După două minute, torni laptele, condimentezi cu sare, piper și nucșoară, după gust și amesteci energic pentru a se omogeniza compoziția. Lași să fiarbă, la foc, amestecând constant, până se îngroașă sosul Bechamel. Dai deoparte. 

image

Prepari cannelloni conform instrucțiunilor de pe ambalaj, apoi îi lași la răcit. Îi umpli cu compoziția de carne și-i așezi unul după altul într-o tavă. 

image

Torni peste cannelloni sosul Bechamel și deasupra presari mozzarella rasă. Încingi cuptorul la 180 °C și ții tava aproximativ 40 de minute, până se rumenește ușor pe deasupra. 

FOTO: Shutterstock



Recente

Ciuperci sote cu spanac  Sursa foto shutterstock 1239687739 jpg
hidroponie jpg
Ce cauzeaza sangerarile reduse dupa menopauza  sursa foto shutterstock 1268799562 jpg
Rulada cu nuci si scortisoara  Sursa foto shutterstock 1679665513 jpg
slabit jpg
detergent de spalat rufe jpg
fasole alba uscata jpg
Supa rece de legume, Sursa foto shutterstock 668899363 jpg
Cafea sau ceai  Sursa foto shutterstock 2195838791 jpg
imbatranirea prematura este accelerata de felul in care bei apa jpg
Prajitura cu scortisoara  Sursa foto shutterstock 1038045298 jpg
Lasagna cu spanac  Sursa foto shutterstock 362034866 jpg
Exercitii Pilates care iti subtiaza talia  Sursa foto shutterstock 610194995 jpg
ulei de masline jpg
Poza de cover  Care sunt principalele aspecte intalnite la copiii cu tulburare de spectru autist  Iata ce trebuie sa cunosti despre acestea! Copil cu TSA, terapeut, cabinet jpg
gradinarit  jpg
Gogosi cu mas si scortisoara  Sursa foto shutterstock 318892187 jpg
Felul in care dormi conteaza jpg
Ce provoaca manacarimi ale pielii  Sursa foto shutterstock 1169648437 jpg
Placinta cu spanac si branza  Sursa foto shutterstock 1074532910 jpg