Budincă de cannelloni ca în Italia. Vezi cum s-o prepari pas cu pas!
Cannelloni cu carne de vită este un preparat clasic italian. Aceste paste umplute sunt foarte gustoase cu sos bechamel și mozzarella.
Această rețetă clasică de cannelloni cu carne reprezintă unul dintre preparatele italiene cele mai reconfortante. Pastele proaspete sunt umplute cu un amestec de carne tocată, fiert lent în pastă de tomate, şi acoperite cu bechamel cremos și mozzarella, apoi coapte până când devin aurii. Folosim jumătate carne tocată de vită, jumătate carne tocată de porc pentru un plus de arome. Dacă vrei o versiune fără carne, încearcă rețeta noastră de cannelloni cu spanac.
Ingredientele de care ai nevoie pentru budincă de cannelloni
250 g cannelloni
100 g mozzarella
Pentru umplutură:
500 g carne tocată vită și porc
30 ml ulei
1 ceapă
4 căței de usturoi
200 g roșii pasate
20 g pastă de tomate
sare
piper
oregano
Pentru sosul Bechamel:
60 g făină
75 g unt
800 ml lapte
sare
piper
nucșoară
Te-ar mai putea interesa: Cannelloni cu pui
Mod de preparare în paşi
Toci ceapa și o călești în ulei până devine sticloasă. Adaugi carnea și o mărunțești cât mai bine, pentru a se pătrunde uniform și a nu se forma cocoloașe. O condimenezi cu oregano, sare și piper, după gust și o lași să fiarbă, la foc mic, până scade apa lăsată. Adaugi cățeii de usturoi pisați, pasta de tomate, roșiile pasate și lași să fiarbă până scade.
Pentru sosul Bechamel, topești untul într-o tigaie, adaugi făina și amesteci energic pentru a nu se forma cocoloașe.
Vezi şi: Cannelonni cu ricotta şi spanac, o adevărată surpriză şi pentru cei mai înfocaţi iubitori de paste
După două minute, torni laptele, condimentezi cu sare, piper și nucșoară, după gust și amesteci energic pentru a se omogeniza compoziția. Lași să fiarbă, la foc, amestecând constant, până se îngroașă sosul Bechamel. Dai deoparte.
Prepari cannelloni conform instrucțiunilor de pe ambalaj, apoi îi lași la răcit. Îi umpli cu compoziția de carne și-i așezi unul după altul într-o tavă.
Torni peste cannelloni sosul Bechamel și deasupra presari mozzarella rasă. Încingi cuptorul la 180 °C și ții tava aproximativ 40 de minute, până se rumenește ușor pe deasupra.
FOTO: Shutterstock