Idee pentru masa de prânz: lasagna cu spanac şi cremă de brânză
Această lasagna cu spanac este o opţiune pefectă pentru o masă în familie. O prepari într-un timp relativ scurt şi este săţioasă, chiar dacă nu conţine carne.
În cele de mai jos, găseşti o rețetă ușoară de lasagna cu spanac. Umplutura o poţi prepara şi în avans, urmând să asamblezi lasagna şi s-o dai la copt oricând ai nevoie. Amestecul de parmezan şi cremă de brânză menţin umplutura cremoasă.
Dacă nu ai spanac la îndemână, profită să foloseşti legume gătite care ţi-au rămas de la alte preparate, cum ar fi dovleceii la grătar sau ciupercile sotate. În caz că vrei să pui, totuşi spanac, trebuie să ştii că, prin sotare, va căpăta o aromă mai plăcută, în timp ce tocarea sau trecerea acestuia printr-un blender îţi permite să-l încorporezi mai uşor în compoziţia de umplutură.
Ingrediente pentru cinci porţii
Pentru sosul bechamel:
500 ml lapte
50 g unt
50 g făină
sare
nucșoară
Pentru umplutură:
1 pachet foi de lasagna
500 g spanac proaspăt
250 g cremă de brânză
200 g parmezan
50 g cașcaval
1 ardei
sare
piper
Te-ar mai putea interesa: Plăcintă grecească de spanac şi brânză feta
Cum să faci lasagna cu spanac
Pentru sos, topești untul într-o cratiță, adaugi făina și amesteci energic pentru a nu se forma cocoloașe. Când capătă o nuanță ușor aurie, torni laptele și condimentezi cu sare și nucșoară, după gust. Când s-a îngroșat sosul, îl dai deoparte.
Pentru umplutură, sotezi cinci minute spanacul în apă cu sare, apoi îl scurgi și după ce s-a răcorit, îl storci în mână.
Pui spanacul în blender cu parmezanul, brânza, ardeiul, sare și piper, după gust. Prepari foile de lasagna conform instrucțiunilor de pe ambalaj și le pui într-o tavă tapetată.
Vezi şi: Piept de pui umplut cu spanac. Bun în dieta de slăbit, te remineralizează şi alungă oboseala
Pui peste primul strat de foi o treime din umplutură, apoi un strat de sos Bechamel, din nou foi de lasagna și continui până când termini ingredientele, deasupra fiind un strat de foi.
Bagi lasagna la cuptor, la 180 °C, pentru o jumătate de oră, apoi scoți tava și razi cașcavalul. Mai bagi la cuptor alte 5-10 minute, până se topește cașcavalul.
FOTO: Shutterstock