Reţetă în paşi. Lasagna pe gustul tuturor

O rețetă clasică, lasagna reprezintă unul dintre cele mai iubite preparate din lume. Este ales de mulţi pentru senzaţia reconfortantă pe care o dă. Familia și prietenii se adună în jurul mesei în orice moment pentru această rețetă de lasagna.

Lasagna  Sursa foto shutterstock 2175484813 jpg

Straturile de paste, sos de roșii, sos alb și mozzarella topită fac din lasagna o alegere perfectă pentru zilele de final de săptămână. Cea mai grea parte a preparării este s-o laşi să se odihnească circa 15 minute după ce o scoţi din cuptor. Aroma care umple bucătăria te va face să vrei să o porţionezi imediat.

Alătură-i aceastui preparat clasic o salată simplă. Vei obţine o masă excelentă, numai bună de savurat alături de prieteni sau de rude. Cu siguranţă, vor cere rețeta odată ce vor observa cât de uimitoare este!

Ingrediente pentru patru porţii

Pentru sosul de carne: 

500 g carne tocată, amestec vită și porc 

1 ceapă 

1 morcov 

50 ml vin alb 

400 ml suc de roșii 

30 ml ulei 

sare  

piper  

oregano 

nucșoară 

Pentru sosul alb: 

300 g cremă de brânză 

200 ml smântână 

200 g mozzarella rasă 

1 pachet foi de lasagna 

Te-ar mai putea interesa: Paste cu ragu de pui. Bonus: cum să consumi paste când eşti la dietă

Pas 1

Lasagna   pasul 1  Sursa foto shutterstock 1894864114 jpg

Încingi uleiul în tigaie și călești ceapa tocată până când se rumenește ușor, apoi adaugi carnea și o mărunțești cât mai bine. Pui morcovul tocat, condimentezi cu sare și piper, după gust, acoperi și lași să fiarbă la foc mic până când scade apa lăsată. Dacă mai este nevoie, mai torni puțină apă și lași la fiert până se pătrunde carnea. 

Pasul 2

Lasagna   pasul 2  Sursa foto shutterstock 2175484829 jpg

Torni vinul peste carne și, după cinci minute, pui jumătate din cantitatea de suc de roșii, oregano și nucșoară rasă, după gust. Acoperi și mai lași la fiert zece minute.  

Pasul 3

Lasagna   pasul 3  Sursa foto shutterstock 1898089357 jpg

Pentru sosul alb, amesteci crema de brânză, la temperatura camerei, cu smântâna, până când capătă o consistență fină, apoi adaugi jumătate din cantitatea de mozzarella.

Vezi şi: Paste ravioli cu carne şi ierburi aromatice, un preparat pe gustul tuturor

Pasul 4

Lasagna   pasul 4  Sursa foto shutterstock 1898089369 jpg

Întinzi într-o tavă puțin sos de roșii, apoi așezi un strat de foi de lasagna preparate conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Așezi un strat de carne, sos de roșii, apoi sos alb, din nou foi de lasagna, carne și continui, până când termini ingredientele, deasupra fiind un strat de carne. Presari mozzarella rasă și dai tava la cuptor, la 180 °C, aproximativ o jumătate de oră, până se rumenește ușor lasagna. 

FOTO: Shutterstock



Recente

Desert grecesc Galaktoboureko  Sursa foto shutterstock 2170010785 jpg
pe plajă  foto   Profimedia jpg
clickpentrufemei ro jpg
Terina cu pui si fistic  Shutterstock 162327497 jpg
Imagine 1 jpg
b4f449a1 3fec dce4 0404 342eafa320a8 jpg
Cheesecake cu piersici  Sursa foto shutterstock 2277949559 jpg
Frittata cu peste  Sursa foto shutterstock 1911600289 jpg
woman using toilet morning jpg
Portocalopita  Sursa foto shutterstock 1162682032 jpg
clickpentrufemei ro varianta2 (1) jpg
Cum transformi mireasma casei tale Descopera beneficiile unui difuzor de uleiuri esentiale jpg
dupa epilare 1575985111 jpg
Panini cu sunca  Sursa foto shutterstock 683845921 jpg
Parfe de pepene rosu  Sursa foto shutterstock 568587580 jpg
10 11 shutterstock 448835689 jpg
Dovlecei umpluti  Sursa foto shutterstock 1789001060 jpg
Inghetata cu fistic si nuci  Sursa foto shutterstock 2028260711 jpg
Nevoile reale ale copilului tau 15 Urania Cremene jpg
Foto comunicat proiectprobono MDV jpeg