Reţetă în paşi. Lasagna pe gustul tuturor

O rețetă clasică, lasagna reprezintă unul dintre cele mai iubite preparate din lume. Este ales de mulţi pentru senzaţia reconfortantă pe care o dă. Familia și prietenii se adună în jurul mesei în orice moment pentru această rețetă de lasagna.

Lasagna  Sursa foto shutterstock 2175484813 jpg

Straturile de paste, sos de roșii, sos alb și mozzarella topită fac din lasagna o alegere perfectă pentru zilele de final de săptămână. Cea mai grea parte a preparării este s-o laşi să se odihnească circa 15 minute după ce o scoţi din cuptor. Aroma care umple bucătăria te va face să vrei să o porţionezi imediat.

Alătură-i aceastui preparat clasic o salată simplă. Vei obţine o masă excelentă, numai bună de savurat alături de prieteni sau de rude. Cu siguranţă, vor cere rețeta odată ce vor observa cât de uimitoare este!

Ingrediente pentru patru porţii

Pentru sosul de carne: 

500 g carne tocată, amestec vită și porc 

1 ceapă 

1 morcov 

50 ml vin alb 

400 ml suc de roșii 

30 ml ulei 

sare  

piper  

oregano 

nucșoară 

Pentru sosul alb: 

300 g cremă de brânză 

200 ml smântână 

200 g mozzarella rasă 

1 pachet foi de lasagna 

Te-ar mai putea interesa: Paste cu ragu de pui. Bonus: cum să consumi paste când eşti la dietă

Pas 1

Lasagna   pasul 1  Sursa foto shutterstock 1894864114 jpg

Încingi uleiul în tigaie și călești ceapa tocată până când se rumenește ușor, apoi adaugi carnea și o mărunțești cât mai bine. Pui morcovul tocat, condimentezi cu sare și piper, după gust, acoperi și lași să fiarbă la foc mic până când scade apa lăsată. Dacă mai este nevoie, mai torni puțină apă și lași la fiert până se pătrunde carnea. 

Pasul 2

Lasagna   pasul 2  Sursa foto shutterstock 2175484829 jpg

Torni vinul peste carne și, după cinci minute, pui jumătate din cantitatea de suc de roșii, oregano și nucșoară rasă, după gust. Acoperi și mai lași la fiert zece minute.  

Pasul 3

Lasagna   pasul 3  Sursa foto shutterstock 1898089357 jpg

Pentru sosul alb, amesteci crema de brânză, la temperatura camerei, cu smântâna, până când capătă o consistență fină, apoi adaugi jumătate din cantitatea de mozzarella.

Vezi şi: Paste ravioli cu carne şi ierburi aromatice, un preparat pe gustul tuturor

Pasul 4

Lasagna   pasul 4  Sursa foto shutterstock 1898089369 jpg

Întinzi într-o tavă puțin sos de roșii, apoi așezi un strat de foi de lasagna preparate conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Așezi un strat de carne, sos de roșii, apoi sos alb, din nou foi de lasagna, carne și continui, până când termini ingredientele, deasupra fiind un strat de carne. Presari mozzarella rasă și dai tava la cuptor, la 180 °C, aproximativ o jumătate de oră, până se rumenește ușor lasagna. 

FOTO: Shutterstock



Recente

Rulada cu nuci si scortisoara  Sursa foto shutterstock 1679665513 jpg
slabit jpg
detergent de spalat rufe jpg
fasole alba uscata jpg
Supa rece de legume, Sursa foto shutterstock 668899363 jpg
Cafea sau ceai  Sursa foto shutterstock 2195838791 jpg
imbatranirea prematura este accelerata de felul in care bei apa jpg
Prajitura cu scortisoara  Sursa foto shutterstock 1038045298 jpg
Lasagna cu spanac  Sursa foto shutterstock 362034866 jpg
Exercitii Pilates care iti subtiaza talia  Sursa foto shutterstock 610194995 jpg
ulei de masline jpg
Poza de cover  Care sunt principalele aspecte intalnite la copiii cu tulburare de spectru autist  Iata ce trebuie sa cunosti despre acestea! Copil cu TSA, terapeut, cabinet jpg
gradinarit  jpg
Gogosi cu mas si scortisoara  Sursa foto shutterstock 318892187 jpg
Felul in care dormi conteaza jpg
Ce provoaca manacarimi ale pielii  Sursa foto shutterstock 1169648437 jpg
Placinta cu spanac si branza  Sursa foto shutterstock 1074532910 jpg
pisică albă  foto   Shutterstock jpg
Briose cu mere  sursa foto shutterstock 1468526849 jpg
bicicleta, sala de fitness jpg