Reţetă în paşi. Plăcintă grecească de spanac şi brânză feta

Această plăcintă grecească, numită spanakopita, este savuroasă şi crocantă, cu umplutură generoasă de spanac și feta. Dacă nu ai încercat-o până acum, încearcă reţeta noastră pentru a te bucura de o combinaţie deosebită de arome!

image

Spanakopita este o plăcintă grecească delicioasă, făcută din straturi crocante de aluat foitaj și o umplutură reconfortantă de spanac și feta. Este potrivită pentru cinele în familie, alături de o salată mediteraneană, cu clasicul sos tzatziki sau cu humus şi usturoi. Spanakopita poate fi făcută la fel ca o plăcintă obişnuită, într-o tavă în care aşezi straturi de aluat şi umplutură, sau în formă de rulouri.

Ingredientele cheie pentru umplutură într-o rețetă clasică de spanakopita sunt spanacul și brânza feta de calitate. La acestea, poţi adăuga ierburi aromatice proaspete, dacă doreşti, eventual două legături de pătrunjel. Apoi, mai poţi pune ceapă, usturoi și puțin mărar. Pentru a lega totul, nu uita să înglobezi în compoziţie şi un ou!

Reţine!

Dacă foloseşti spanac proaspăt, va trebui să-l opăreşti, să-l scurgi, să-l toci şi să-l laşi la răcit înainte de a-l amesteca în umplutură.

Ce ingrediente îţi trebuie pentru plăcinta grecească cu spanac

300 g spanac 

200 g brânză feta 

50 g smântână 

20 g unt 

1 foaie aluat foitaj 

1 ou 

20 g semințe susan 

10 g semințe mac 

Te-ar mai putea interesa: Plăcintă cu carne şi legume

Mod de preparare

Pas 1

image

Fărâmițezi brânza feta și o amesteci cu smântâna, apoi toci spanacul opărit și scurs, în prealabil. 

Pasul 2

image

Topești untul și-l lași la răcorit. Tai aluatul foitaj, dezghețat, în foi de cinci-șase centimetri lungime. Ungi fiecare foaie cu unt, apoi întinzi un strat de brânză și presari spanac tocat.  

Pasul 3

image

Lipești marginile foii astfel încât să nu iasă deloc umplutură. Repeți cu restul de foi, brânză și spanac. 

Pasul 4

image

Dai o formă rotundă primului rulou, apoi pe restul le înfășori în jurul acesteia până se umple spațiul din tavă.

Vezi și: Plăcintă picantă

Ungi plăcinta cu oul bătut, presari susanul și macul și o dai la cuptor, la 190°C, 20-25 de minute, până se rumenește. 

FOTO: Shutterstock



Recente

Cum alegi oja semipermanentă potrivită și cum se întreține corect jpg
Cum stii daca te ingrasi din cauza tiroidei  Sursa foto shutterstock 332045699 jpg
Caderea parului are legatura cu menopauza  Sursa foto shutterstock 2189042279 jpg
Prajitura cu biscuiti si crema de zahar caramelizat  Sursa foto shutterstock 268179653 jpg
O scriitoare britanica a alergat 30 de minute pe zi  Ce efecte a observat  Sursa foto shutterstock 136301591 jpg
Cozonac Con jpg
Salata caprese Sursa foto shutterstock 2081011198 jpg
cum sa alegi bijuteriile jpg
5 lucruri pe care sa le faci dupa ce ai aflat ca esti insarcinata jpg
faza de platou in procesul de slabire jpg
Sendvisuri de biscuiti cu crema de nuca  Sursa foto shutterstock 1035678472 jpg
clickpentrufemei ro jpg
ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg