Reţetă în paşi. Plăcintă grecească de spanac şi brânză feta

Această plăcintă grecească, numită spanakopita, este savuroasă şi crocantă, cu umplutură generoasă de spanac și feta. Dacă nu ai încercat-o până acum, încearcă reţeta noastră pentru a te bucura de o combinaţie deosebită de arome!

image

Spanakopita este o plăcintă grecească delicioasă, făcută din straturi crocante de aluat foitaj și o umplutură reconfortantă de spanac și feta. Este potrivită pentru cinele în familie, alături de o salată mediteraneană, cu clasicul sos tzatziki sau cu humus şi usturoi. Spanakopita poate fi făcută la fel ca o plăcintă obişnuită, într-o tavă în care aşezi straturi de aluat şi umplutură, sau în formă de rulouri.

Ingredientele cheie pentru umplutură într-o rețetă clasică de spanakopita sunt spanacul și brânza feta de calitate. La acestea, poţi adăuga ierburi aromatice proaspete, dacă doreşti, eventual două legături de pătrunjel. Apoi, mai poţi pune ceapă, usturoi și puțin mărar. Pentru a lega totul, nu uita să înglobezi în compoziţie şi un ou!

Reţine!

Dacă foloseşti spanac proaspăt, va trebui să-l opăreşti, să-l scurgi, să-l toci şi să-l laşi la răcit înainte de a-l amesteca în umplutură.

Ce ingrediente îţi trebuie pentru plăcinta grecească cu spanac

300 g spanac 

200 g brânză feta 

50 g smântână 

20 g unt 

1 foaie aluat foitaj 

1 ou 

20 g semințe susan 

10 g semințe mac 

Te-ar mai putea interesa: Plăcintă cu carne şi legume

Mod de preparare

Pas 1

image

Fărâmițezi brânza feta și o amesteci cu smântâna, apoi toci spanacul opărit și scurs, în prealabil. 

Pasul 2

image

Topești untul și-l lași la răcorit. Tai aluatul foitaj, dezghețat, în foi de cinci-șase centimetri lungime. Ungi fiecare foaie cu unt, apoi întinzi un strat de brânză și presari spanac tocat.  

Pasul 3

image

Lipești marginile foii astfel încât să nu iasă deloc umplutură. Repeți cu restul de foi, brânză și spanac. 

Pasul 4

image

Dai o formă rotundă primului rulou, apoi pe restul le înfășori în jurul acesteia până se umple spațiul din tavă.

Vezi și: Plăcintă picantă

Ungi plăcinta cu oul bătut, presari susanul și macul și o dai la cuptor, la 190°C, 20-25 de minute, până se rumenește. 

FOTO: Shutterstock



Recente

Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg
Cum să faci față petelelor dificile de pe plita pe gaz jpg
Rulouri de vinete cu alune  Sursa foto shutterstock 2418362253 jpg
femeie atragatoare tinuta iarna 789305 jpg
Rulada cu gem de capsuni  Sursa foto shutterstock 2387304579 jpg
Salata de vinete  Sursa foto shutterstock 300480098 jpg
Tort festiv alune de padure  Sursa foto shutterstock 2233352429 jpg
OUTFIT 625 1544 62 132 10 size large c v 1 compressed JPG
portrait beautiful woman jpg
e120a11231976f9c92c028516f0f81167b jpg
Tocanita de cartof dulce  Sursa foto shutterstock 2370838917 jpg
Menopauza ÔÇô un subiect prea put╠ªin discutat i╠én Roma╠énia jpg
CLICKPENTRUFEMEI wojtek mich ZGj0 IjgXdo unsplash jpg
Chifle cu gem de caise, Sursa foto shutterstock 2390464819 jpg
Imagine1 (1) jpg
ochelari de soare (8) jpg
Chiftelute de peste  Sursa foto shutterstock 1512309131 jpg
Painici sau conchas mexicane  Sursa foto shutterstock 1063093535 jpg
e1d2eb55a7735811b8523ddc3e0663b5d7 (1) jpg
e1ed72bf6593c6f222ff50df84f10410f1 jpg