Reţetă în paşi. Plăcintă grecească de spanac şi brânză feta

Această plăcintă grecească, numită spanakopita, este savuroasă şi crocantă, cu umplutură generoasă de spanac și feta. Dacă nu ai încercat-o până acum, încearcă reţeta noastră pentru a te bucura de o combinaţie deosebită de arome!

image

Spanakopita este o plăcintă grecească delicioasă, făcută din straturi crocante de aluat foitaj și o umplutură reconfortantă de spanac și feta. Este potrivită pentru cinele în familie, alături de o salată mediteraneană, cu clasicul sos tzatziki sau cu humus şi usturoi. Spanakopita poate fi făcută la fel ca o plăcintă obişnuită, într-o tavă în care aşezi straturi de aluat şi umplutură, sau în formă de rulouri.

Ingredientele cheie pentru umplutură într-o rețetă clasică de spanakopita sunt spanacul și brânza feta de calitate. La acestea, poţi adăuga ierburi aromatice proaspete, dacă doreşti, eventual două legături de pătrunjel. Apoi, mai poţi pune ceapă, usturoi și puțin mărar. Pentru a lega totul, nu uita să înglobezi în compoziţie şi un ou!

Reţine!

Dacă foloseşti spanac proaspăt, va trebui să-l opăreşti, să-l scurgi, să-l toci şi să-l laşi la răcit înainte de a-l amesteca în umplutură.

Ce ingrediente îţi trebuie pentru plăcinta grecească cu spanac

300 g spanac 

200 g brânză feta 

50 g smântână 

20 g unt 

1 foaie aluat foitaj 

1 ou 

20 g semințe susan 

10 g semințe mac 

Te-ar mai putea interesa: Plăcintă cu carne şi legume

Mod de preparare

Pas 1

image

Fărâmițezi brânza feta și o amesteci cu smântâna, apoi toci spanacul opărit și scurs, în prealabil. 

Pasul 2

image

Topești untul și-l lași la răcorit. Tai aluatul foitaj, dezghețat, în foi de cinci-șase centimetri lungime. Ungi fiecare foaie cu unt, apoi întinzi un strat de brânză și presari spanac tocat.  

Pasul 3

image

Lipești marginile foii astfel încât să nu iasă deloc umplutură. Repeți cu restul de foi, brânză și spanac. 

Pasul 4

image

Dai o formă rotundă primului rulou, apoi pe restul le înfășori în jurul acesteia până se umple spațiul din tavă.

Vezi și: Plăcintă picantă

Ungi plăcinta cu oul bătut, presari susanul și macul și o dai la cuptor, la 190°C, 20-25 de minute, până se rumenește. 

FOTO: Shutterstock



Recente

Sarmale de post  Sursa foto shutterstock 1922971265 jpg
e1ac91fad47f6e4b8fd68a47a7b4d76926 jpg
clickpentrufemei ro   Cum sa alegi o jacheta de dama care sa combine stilul  i func ionalitatea imag principala jpg
Minitarte cu stafide si nuci  Sursa foto shutterstock 2102404258 jpg
woman with eating disorder trying eat healthy jpg
craciunite 4 jpg
Tocanita cu linte si dovleac  Sursa foto shutterstock 1521090608 jpg
young woman home clothes sitting sofa use spray nose jpg
woman happy winter park jpg
Tarta cu ciocolata  Sursa foto shutterstock 2393286455 jpg
ramai confortabila ramai eleganta tendinte obligatorii in materie de incaltaminte de iarna pentru femei jpg
femeie eleganta sarbatori craciun 17597 jpg
Supa cu afumatura  Sursa foto shutterstock 1780012733 jpg
Rulada gem de caise  Sursa foto shutterstock 2076683032 jpg
CLICKPENTRUFEMEI amanda vick ohWf6YuzOQk unsplash jpg
Peste pe pat de varza  Sursa foto shutterstock 2363702885 jpg
Armonizarea facială cum îți poți îmbunătăți trăsăturile într un mod natural și echilibrat jpg
7e1f67ad18e7a1162149c30d2c7eab02 png
Imagine1 png
Rulada cu gem de fructe de padure  Sursa foto shutterstock 1744930400 jpg