Reţetă de post. Clătite sărate cu spanac, usturoi şi tofu
Clătitele cu spanac sunt perfecte pentru o masă ușoară și sănătoasă, care acoperă necesarul zilnic de elemente nutritive care te menţin într-o formă bună. Dacă te-ai decis să ţii post, încearcă această reţetă!
Considerate potrivite mai mult la desert sau la masa de dimineață, clătitele pot fi preparate şi într-o variantă sărată, atât de versatilă, încât o poți include la oricare dintre mesele de peste zi şi în orice moment al zilei.
Spanacul și brânza tofu formează o combinație fantastică. După cum știi, spanacul are avantajul de a-ţi creşte aportul de fier, vitamina K, acid folic și calciu. De asemenea, tofu aduce un plus de proteine, calciu și grăsimi sănătoase. Așadar, descoperă cum să faci pas cu pas acest preparat simplu şi bun, perfect pentru un meniu de post!
Ingrediente necesare pentru patru porţii
Pentru clătite:
200 g făină
200 ml lapte de soia
200 ml apă minerală
1 praf de sare
10 ml ulei
Pentru umplutură:
1 ceapă
2 căței de usturoi
350 g spanac
150 g tofu
200 g cremă de brânză vegetală
sare
piper
20 ml ulei
Te-ar mai putea interesa: Mâncăruri de post delicioase - top trei reţete pe care trebuie să le încerci
Mod de preparare
Combini laptele cu apa și uleiul. Îl torni peste făina amestecată cu sarea și mixezi până nu mai sunt cocoloașe. Prepari clătitele într-o tigaie neaderentă și le lași la răcorit.
Pentru umplutură, încingi uleiul și călești ceapa tocată. Adaugi cățeii de usturoi pisați și spanacul tocat și, după ce s-a evaporat zeama lăsată, adaugi brânza tofu tocată mărunt.
Vezi și: Cum faci cele mai pufoase clătite cu lapte de soia
Condimentezi cu sare și piper, după gust, mai ții pe foc trei minute, apoi dai deoparte. Ungi clătitele cu crema de brânză, pui compoziția și rulezi.
FOTO: Shutterstock