Idee pentru mesele de weekend: clătite cu somon afumat
Indiferent de momentul zilei în care vrei să le savurezi, clătitele cu somon afumat şi cremă de brânză sunt delicioase. Pot fi servite şi reci, la petrecerile de weekend. Sunt elegante şi vor fi apreciate pentru gustul extraordinar.
Dacă adori sendişurile făcute simplu, din felii de pâine, cremă de brânză şi felii de somon afumat, vei fi încântat de această reţetă cu clătite cu umplutură cremoasă şi somon. Nu te vei opri niciodată la o singură îmbucătură.
Poţi prepara clătitele sau le poţi cumpăra gata preparate, urmând să le adaugi umplutura. De asemenea, poţi servi clătitele întregi sau, într-o formă elegantă, tăiate în rondele şi prinse cu scobitori, ceea ce le-ar face perfecte ca antreu la o masă în familie sau la o întâlnire între prieteni, la tine acasă. Durează mai puțin de zece minute să le rulezi și sunt pur și simplu irezistibile!
Ingrediente pentru patru porţii
Pentru clătite:
300 ml lapte
4 ouă
75 g unt
150 g făină
Pentru umplutură:
400 g somon afumat
50 g frunze baby spanac
150 g cremă de brânză
100 g smântână
70 g hrean
sare
piper
mărar
Te-ar mai putea interesa: Clătite cu avocado, cremă de brânză şi ciuperci
Mod de preparare
Amesteci laptele cu ouăle, apoi adaugi făina și sarea. Topești 50 g unt și-l adaugi în compoziție, apoi o lași la odihnit jumătate de oră. Ungi tigaia cu restul de unt și prepari clătitele.
Vezi şi: Clătite sărate cu spanac, usturoi şi tofu
Mixezi crema de brânză cu smântâna, apoi adaugi hreanul curățat și ras. Asezonezi cu sare, piper și mărar tocat, după gust. Ungi clătitele cu crema de brânză, pui frunzele de baby spanac, somonul feliat și rulezi. Tai apoi clătitele bucăți și înfigi în ele scobitori.
FOTO: Shutterstock