Idee pentru mesele de weekend: clătite cu somon afumat

15 iulie 2023   Rețete

Indiferent de momentul zilei în care vrei să le savurezi, clătitele cu somon afumat şi cremă de brânză sunt delicioase. Pot fi servite şi reci, la petrecerile de weekend. Sunt elegante şi vor fi apreciate pentru gustul extraordinar.

Dacă adori sendişurile făcute simplu, din felii de pâine, cremă de brânză şi felii de somon afumat, vei fi încântat de această reţetă cu clătite cu umplutură cremoasă şi somon. Nu te vei opri niciodată la o singură îmbucătură.

Poţi prepara clătitele sau le poţi cumpăra gata preparate, urmând să le adaugi umplutura. De asemenea, poţi servi clătitele întregi sau, într-o formă elegantă, tăiate în rondele şi prinse cu scobitori, ceea ce le-ar face perfecte ca antreu la o masă în familie sau la o întâlnire între prieteni, la tine acasă. Durează mai puțin de zece minute să le rulezi și sunt pur și simplu irezistibile!

Ingrediente pentru patru porţii

Pentru clătite: 

300 ml lapte 

4 ouă 

75 g unt 

150 g făină 

Pentru umplutură: 

400 g somon afumat 

50 g frunze baby spanac 

150 g cremă de brânză 

100 g smântână 

70 g hrean 

sare 

piper 

mărar 

Te-ar mai putea interesa: Clătite cu avocado, cremă de brânză şi ciuperci

Mod de preparare

Amesteci laptele cu ouăle, apoi adaugi făina și sarea. Topești 50 g unt și-l adaugi în compoziție, apoi o lași la odihnit jumătate de oră. Ungi tigaia cu restul de unt și prepari clătitele.  

Vezi şi: Clătite sărate cu spanac, usturoi şi tofu

Mixezi crema de brânză cu smântâna, apoi adaugi hreanul curățat și ras. Asezonezi cu sare, piper și mărar tocat, după gust. Ungi clătitele cu crema de brânză, pui frunzele de baby spanac, somonul feliat și rulezi. Tai apoi clătitele bucăți și înfigi în ele scobitori. 

FOTO: Shutterstock

Mai multe