Idee pentru micul-dejun: pate de casă cu ciuperci
Îţi poţi face propriul pate de casă din ingrediente simple. Serveşte-l cu pâine prăjită sau biscuiţi săraţi, crocanți sau cu legume tăiate felii sau bastonaşe.
Această rețetă de pate de ciuperci este o modalitate excelentă de a folosi ciupercile rămase pentru a le folosi la o masă de dimineaţă. De asemenea, acesta poate fi aperitivul perfect pentru o petrecere. Vei descoperi că este la fel de gustos ca orice alt pateu pe bază de carne. Îl păstrezi bine într-un recipient bine închis şi poate fi refrigerat până la o săptămână.
Dacă vrei să foloseşti ciuperci uscate, sunt şi acestea un bun înlocuitor al celor proaspete. Doar le rehidratezi în apă fierbinte și le utilizezi la fel ca pe acelea proaspete. Strecori lichidul lăsat în tiumpul hidratării pentru a-l pune în supe sau tocane.
Ingrediente pentru două porţii
300 g ciuperci
100 g cremă de brânză
45 g nuci
1 ceapă
4 căței de usturoi
50 ml ulei de măsline
40 ml apă
2 crenguțe cimbru
5 fire pătrunjel
sare
piper
Te-ar mai putea interesa: Ciuperci cu piept de pui pentru o cină rapidă şi savuroasă
Cum să faci pate de ciuperci
Încingi 20 de ml de ulei în tigaie și călești ceapa tocată, adaugi ciupercile tocate, cimbrul și călești cinci minute. Torni apa, restul de ulei, adaugi nucile măcinate, usturoiul pisat, pătrunjelul tocat și condimentezi cu sare și piper, după gust.
Vezi şi: Nu ştii ce să mai prepari de post? Încearcă această reţetă de ciuperci cu vin alb
Lași să fiarbă până se dizolvă apa, apoi dai deoparte. Adaugi crema de brânză și pasezi cu blenderul câteva secunde.
FOTO: Shutterstock