Nu ştii ce să mai prepari de post? Încearcă această reţetă de ciuperci cu vin alb

1 84215 original jpg jpeg

Ciupercile sunt ideale în perioada postului, mai ales că pot fi pregătite în diverse feluri. Dacă ai nevoie de o masă rapidă, încearcă şi această reţetă tradiţională de ciuperci cu vin alb. Este ideală pentru prânz şi cină.

Ingrediente

- ciuperci

- ceapă 

- lămâie 

- vin alb 

- pătrunejel 

- ulei, sare, piper 

Încearcă şi: Turte umplute cu brânză după reţeta bunicii. Uite cât de simplu se fac

Mod de preparare

Ia jumătate de kilogram de ciuperci mici, spală-le cu îngrijire şi usucă-le pe o pânză. Se pun într-o cratiţă unde vei fi pus câteva linguri de untdelemn fierbinte. Adaugă sare, piper, o lingură de ceapă şi pătrunjel, tocate mărunt, zeama de la două lămâi şi 150 gr. de vin alb.

Acoperă cratiţa şi pune cinci minute la foc până dă în colcot. Lasă să se răcească şi serveşte cu apa în care au fiert. Poţi adăuga şi o lingură de muştar englezesc. 

Poftă bună!