Kalitsounia, desertul grecesc care îți cucerește familia!

13 august 2025   Rețete

Crocante la exterior şi cremoase în interior, micile gustări cu brânză şi miere numite Kalitsounia sunt asociate cu insula Creta. Află secretele preparării lor şi oferă-le celor dragi un răsfăţ care să le amintească de vacanţă!

Ingrediente

450 g făină

40 g zahăr

2 linguri praf de copt

1 ou

185 ml lapte

60 ml ulei

1 gălbenuş

seminţe de susan

Pentru umplutură:

180 g brânză feta

180 g brânză dulce

1 ou

30 g zahăr

1 linguriţă miere

1 linguriţă scorţişoară

Vezi şi: Altfel de clătite cu brânză de vaci. Sunt gata în timp record!

Mod de preparare

Mixezi făina cu zahărul, praful de copt, oul, laptele şi uleiul. Dai la rece aluatul obţinut, pentru o oră.

Pentru umplutură, amesteci toate ingredientele. Când aluatul este gata, pudrezi cu făină o suprafaţă de lucru curată. Întinzi aluatul în foaie medie ca grosime, apoi îl tai în pătrate.

Pui câte o linguriță şi jumătate de umplutură în centrul fiecărui pătrat de aluat și duci colţurile spre mijloc.

Te-ar mai putea interesa: Pont pentru petrecerile de weekend: prăjitură cu brânză de vaci şi fructe

Treci toate pacheţelele de aluat într-o tavă tapetată. Le ungi cu gălbenuş bătut şi diluat cu puţină apă. Introduci tava în cuptor, 20 de minute. Laşi la răcit circa zece minute, apoi ungi cu miere şi presari seminţe de susan.

FOTO: Shutterstock

Mai multe