Pont pentru petrecerile de weekend: prăjitură cu brânză de vaci şi fructe

Nu mai ştii cu ce să-ţi tratezi familia sau prietenii la ieşirile ori petrecerile de la final de săptămână? Profită de fructele de sezon şi răsfaţă-i cu o prăjitură cu brânză de vaci şi zmeură! Îţi arătăm pas cu pas cum să procedezi!

image

Pentru cei care ocolesc fructele, această prăjitură cu brânză şi zmeură este exact ceea ce au nevoie pentru a avea parte de efectele benefice ale acestui fruct. O cură cu zmeură îi pune pe picioare pe cei care suferă din cauza anemiei. Este un fruct bogat în potasiu, fosfor, calciu şi magneziu, dar şi în vitamine (C, A, E şi cele din complexul B). De aceea, este indicată în tratarea anemiilor, cât şi în boli ale ficatului.

Îţi este imposibil să refuzi aceste fructe te îndată ce le simţi parfumul şi gustul irezistibil, îndeosebi în deserturi. Zmeura şi celelalte fructe de pădure au rolul de a scădea nivelul de zahăr din sânge şi, în consecinţă, previn diabetul, contribuie la regenerarea celulelor şi a vaselor de sânge. În plus, dacă le consumi în mod constant vei avea o vedere bună şi o tensiune arterială normală.

Ingrediente pentru patru porţii

Pentru blat:

160 g făină

50 g zahăr

75 g unt

2 ouă

20 ml apă

Pentru umplutură:

500 g brânză de vaci

60 g zahăr

2 plicuri zahăr vanilat

120 g zmeură

50 g pesmet

Te-ar mai putea interesa: Minipavlova cu cremă de vanilie şi fructe. Secretele unui desert crocant şi uşor

Mod de preparare

image

Pasul 1

Amesteci făina cu ouăle, zahărul și untul rece, tăiat cubulețe, și frămânți până când aluatul începe să se omogenizeze, apoi torni apa rece și frămânți până obții un aluat care nu se mai ține de degete.

Pasul 2

Îl dai o formă rotundă, îl înfășori în folie alimentară și-l dai la rece o jumătate de oră. Îl întinzi într-o foaie, nu foarte subțire, și-l așezi într-o formă rotundă, cu inel detașabil.

Pasul 3

Dai blatul la cuptor, la 200 °C, un sfert de oră, apoi îl scoți. Între timp, amesteci brânza de vaci, bine scursă, cu zahărul tos și cel vanilat.

Vezi şi: Pont pentru petrecerile de vară: tort Pavlova cu ciocolată şi zmeură

Pui un strat de cremă peste blat, apoi unul de zmeură și din nou brânză. Presari deasupra pesmetul.

Pasul 4

Dai din nou prăjitura la cuptor, încă o jumătate de oră. O lași la răcorit, apoi o ții la frigider peste noapte. O decorezi după imaginație.

FOTO: Shutterstock