Pont pentru petrecerile de weekend: prăjitură cu brânză de vaci şi fructe

Nu mai ştii cu ce să-ţi tratezi familia sau prietenii la ieşirile ori petrecerile de la final de săptămână? Profită de fructele de sezon şi răsfaţă-i cu o prăjitură cu brânză de vaci şi zmeură! Îţi arătăm pas cu pas cum să procedezi!

image

Pentru cei care ocolesc fructele, această prăjitură cu brânză şi zmeură este exact ceea ce au nevoie pentru a avea parte de efectele benefice ale acestui fruct. O cură cu zmeură îi pune pe picioare pe cei care suferă din cauza anemiei. Este un fruct bogat în potasiu, fosfor, calciu şi magneziu, dar şi în vitamine (C, A, E şi cele din complexul B). De aceea, este indicată în tratarea anemiilor, cât şi în boli ale ficatului.

Îţi este imposibil să refuzi aceste fructe te îndată ce le simţi parfumul şi gustul irezistibil, îndeosebi în deserturi. Zmeura şi celelalte fructe de pădure au rolul de a scădea nivelul de zahăr din sânge şi, în consecinţă, previn diabetul, contribuie la regenerarea celulelor şi a vaselor de sânge. În plus, dacă le consumi în mod constant vei avea o vedere bună şi o tensiune arterială normală.

Ingrediente pentru patru porţii

Pentru blat:

160 g făină

50 g zahăr

75 g unt

2 ouă

20 ml apă

Pentru umplutură:

500 g brânză de vaci

60 g zahăr

2 plicuri zahăr vanilat

120 g zmeură

50 g pesmet

Te-ar mai putea interesa: Minipavlova cu cremă de vanilie şi fructe. Secretele unui desert crocant şi uşor

Mod de preparare

image

Pasul 1

Amesteci făina cu ouăle, zahărul și untul rece, tăiat cubulețe, și frămânți până când aluatul începe să se omogenizeze, apoi torni apa rece și frămânți până obții un aluat care nu se mai ține de degete.

Pasul 2

Îl dai o formă rotundă, îl înfășori în folie alimentară și-l dai la rece o jumătate de oră. Îl întinzi într-o foaie, nu foarte subțire, și-l așezi într-o formă rotundă, cu inel detașabil.

Pasul 3

Dai blatul la cuptor, la 200 °C, un sfert de oră, apoi îl scoți. Între timp, amesteci brânza de vaci, bine scursă, cu zahărul tos și cel vanilat.

Vezi şi: Pont pentru petrecerile de vară: tort Pavlova cu ciocolată şi zmeură

Pui un strat de cremă peste blat, apoi unul de zmeură și din nou brânză. Presari deasupra pesmetul.

Pasul 4

Dai din nou prăjitura la cuptor, încă o jumătate de oră. O lași la răcorit, apoi o ții la frigider peste noapte. O decorezi după imaginație.

FOTO: Shutterstock



Recente

Sarmale de post  Sursa foto shutterstock 1922971265 jpg
e1ac91fad47f6e4b8fd68a47a7b4d76926 jpg
clickpentrufemei ro   Cum sa alegi o jacheta de dama care sa combine stilul  i func ionalitatea imag principala jpg
Minitarte cu stafide si nuci  Sursa foto shutterstock 2102404258 jpg
woman with eating disorder trying eat healthy jpg
craciunite 4 jpg
Tocanita cu linte si dovleac  Sursa foto shutterstock 1521090608 jpg
young woman home clothes sitting sofa use spray nose jpg
woman happy winter park jpg
Tarta cu ciocolata  Sursa foto shutterstock 2393286455 jpg
ramai confortabila ramai eleganta tendinte obligatorii in materie de incaltaminte de iarna pentru femei jpg
femeie eleganta sarbatori craciun 17597 jpg
Supa cu afumatura  Sursa foto shutterstock 1780012733 jpg
Rulada gem de caise  Sursa foto shutterstock 2076683032 jpg
CLICKPENTRUFEMEI amanda vick ohWf6YuzOQk unsplash jpg
Peste pe pat de varza  Sursa foto shutterstock 2363702885 jpg
Armonizarea facială cum îți poți îmbunătăți trăsăturile într un mod natural și echilibrat jpg
7e1f67ad18e7a1162149c30d2c7eab02 png
Imagine1 png
Rulada cu gem de fructe de padure  Sursa foto shutterstock 1744930400 jpg