N-ai mai mâncat varză așa! Plăcinta care îți schimbă percepția

6 august 2025   Rețete

Dacă găteşti rar cu varză, această reţetă de plăcintă te va convinge să oferi mai des celor dragi preparate de acest fel. Un pachet de aluat foitaj îţi va scurta timpul petrecut în bucătărie.

Ingrediente pentru 6 porții

1 căpățână mică de varză

1 morcov

2 fire ceapă verde

chimen

mărar verde

50 ml ulei de floarea-soarelui

sare

1 pachet aluat foitaj

1 ou

semințe de susan

Te-ar mai putea interesa: Varză călită de post cu gust de afumătură! Ingredientul care face din această reţetă un deliciu

Mod de preparare

Cureți varza și o toci cât mai mărunt. Descojeşti morcovul și-l dai prin răzătoarea mică, apoi toci ceapa verde.

Încingi uleiul în tigaie și pui legumele, apoi le condimentezi cu sare. Acoperi cu un capac și le lași la călit, amestecând constant, 15-20 de minute, până se înmoaie. Dacă rămân fără apă, mai poți turna puțină pentru a nu se arde varza.

Vezi și: Sarmalele leneşului

Dai deoparte și adaugi chimen și mărar tocat, după gust, apoi omogenizezi. Împarți compoziția în jumătate și o așezi pe foile de aluat foitaj decongelate. Le rulezi și le așezi în tăvi de chec.

Ungi plăcintele cu oul bătut, le presari cu susan și le dai la cuptor, la 180 °C, 25-35 de minute, până când se rumenesc.

FOTO: Shutterstock

Mai multe