N-ai mai mâncat varză așa! Plăcinta care îți schimbă percepția
Dacă găteşti rar cu varză, această reţetă de plăcintă te va convinge să oferi mai des celor dragi preparate de acest fel. Un pachet de aluat foitaj îţi va scurta timpul petrecut în bucătărie.
Ingrediente pentru 6 porții
1 căpățână mică de varză
1 morcov
2 fire ceapă verde
chimen
mărar verde
50 ml ulei de floarea-soarelui
sare
1 pachet aluat foitaj
1 ou
semințe de susan
Te-ar mai putea interesa: Varză călită de post cu gust de afumătură! Ingredientul care face din această reţetă un deliciu
Mod de preparare
Cureți varza și o toci cât mai mărunt. Descojeşti morcovul și-l dai prin răzătoarea mică, apoi toci ceapa verde.
Încingi uleiul în tigaie și pui legumele, apoi le condimentezi cu sare. Acoperi cu un capac și le lași la călit, amestecând constant, 15-20 de minute, până se înmoaie. Dacă rămân fără apă, mai poți turna puțină pentru a nu se arde varza.
Vezi și: Sarmalele leneşului
Dai deoparte și adaugi chimen și mărar tocat, după gust, apoi omogenizezi. Împarți compoziția în jumătate și o așezi pe foile de aluat foitaj decongelate. Le rulezi și le așezi în tăvi de chec.
Ungi plăcintele cu oul bătut, le presari cu susan și le dai la cuptor, la 180 °C, 25-35 de minute, până când se rumenesc.
FOTO: Shutterstock