Pont pentru masa de seară. Plăcintă cu ton

Învață cum să prepari o plăcintă delicioasă cu ton, ideală pentru întâlnirile de familie, pentru pachetul de şcoală al copiilor, la gustări sau la mesele principale.

image

Plăcinta cu ton reprezintă un preparat tradiţional în Galicia, o regiune din nord-vestul Spaniei, cunoscută pentru tradiția sa gastronomică bogată. Datând de secole, acest fel de mâncare este renumit pentru aluatul crocant și umplutura aromată, făcută de obicei cu ton şi legume. Prepararea este un ritual care combină tehnicile tradiționale cu ingrediente simple, dar de calitate.

Aluatul, făcut cu făină, apă, ulei de măsline și drojdie, este perfect pentru umplutura suculentă și bine condimentată. Acest fel de mâncare este versatil și poate fi adaptat la diferite gusturi, permițându-ţi să adaugi şi alte umpluturi din legume simple, carne, fructe de mare, în funcție de preferințe. Aroma autentică și textura crocantă fac din acest preparat o opțiune irezistibil de delicioasă.

Ingrediente pentru trei porţii

Pentru umplutură:

1 ardei

1 ceapă

1 cățel de usturoi

300 g ton bucăți, în ulei

piper

Pentru aluat:

500 g făină

6 g drojdie proaspătă

160 ml apă caldă

50 ml ulei

sare

1 gălbenuș

Vezi și: Ce spui de o plăcintă cu brânză feta și spanac? Îţi arătăm cum s-o prepari!

Mod de preparare

Dizolvi drojdia în apa călduță, pe care o torni peste făina combinată cu sarea. Adaugi uleiul și frămânți până când obții un aluat care nu se mai ține de degete. Îl acoperi și-l lași la crescut, într-un loc cald, până când își dublează volumul.

Pui într-o tigaie uleiul de la ton, ceapa și ardeiul tocate. Lași la călit 10 minute, apoi adaugi cățelul de usturoi pisat, tonul și condimentezi cu sare și piper, după gust. Mai ții pe foc două-trei minute, apoi dai deoparte.

Mai încearcă și: Plăcintă cu ceapă verde. Idee de gustare săţioasă

Împarți aluatul în jumătate și întinzi două foi rotunde. Pui umplutura pe mijlocul foii, așezi deasupra foaia rămasă și lipești marginile. Ungi plăcinta cu gălbenușul bătut și o așezi într-o tavă. O dai la cuptor, la 180 °C, 30-35 de minute.

FOTO: Shutterstock



Recente

Sarmale de post  Sursa foto shutterstock 1922971265 jpg
e1ac91fad47f6e4b8fd68a47a7b4d76926 jpg
clickpentrufemei ro   Cum sa alegi o jacheta de dama care sa combine stilul  i func ionalitatea imag principala jpg
Minitarte cu stafide si nuci  Sursa foto shutterstock 2102404258 jpg
woman with eating disorder trying eat healthy jpg
craciunite 4 jpg
Tocanita cu linte si dovleac  Sursa foto shutterstock 1521090608 jpg
young woman home clothes sitting sofa use spray nose jpg
woman happy winter park jpg
Tarta cu ciocolata  Sursa foto shutterstock 2393286455 jpg
ramai confortabila ramai eleganta tendinte obligatorii in materie de incaltaminte de iarna pentru femei jpg
femeie eleganta sarbatori craciun 17597 jpg
Supa cu afumatura  Sursa foto shutterstock 1780012733 jpg
Rulada gem de caise  Sursa foto shutterstock 2076683032 jpg
CLICKPENTRUFEMEI amanda vick ohWf6YuzOQk unsplash jpg
Peste pe pat de varza  Sursa foto shutterstock 2363702885 jpg
Armonizarea facială cum îți poți îmbunătăți trăsăturile într un mod natural și echilibrat jpg
7e1f67ad18e7a1162149c30d2c7eab02 png
Imagine1 png
Rulada cu gem de fructe de padure  Sursa foto shutterstock 1744930400 jpg