Pont pentru masa de seară. Plăcintă cu ton

Învață cum să prepari o plăcintă delicioasă cu ton, ideală pentru întâlnirile de familie, pentru pachetul de şcoală al copiilor, la gustări sau la mesele principale.

image

Plăcinta cu ton reprezintă un preparat tradiţional în Galicia, o regiune din nord-vestul Spaniei, cunoscută pentru tradiția sa gastronomică bogată. Datând de secole, acest fel de mâncare este renumit pentru aluatul crocant și umplutura aromată, făcută de obicei cu ton şi legume. Prepararea este un ritual care combină tehnicile tradiționale cu ingrediente simple, dar de calitate.

Aluatul, făcut cu făină, apă, ulei de măsline și drojdie, este perfect pentru umplutura suculentă și bine condimentată. Acest fel de mâncare este versatil și poate fi adaptat la diferite gusturi, permițându-ţi să adaugi şi alte umpluturi din legume simple, carne, fructe de mare, în funcție de preferințe. Aroma autentică și textura crocantă fac din acest preparat o opțiune irezistibil de delicioasă.

Ingrediente pentru trei porţii

Pentru umplutură:

1 ardei

1 ceapă

1 cățel de usturoi

300 g ton bucăți, în ulei

piper

Pentru aluat:

500 g făină

6 g drojdie proaspătă

160 ml apă caldă

50 ml ulei

sare

1 gălbenuș

Vezi și: Ce spui de o plăcintă cu brânză feta și spanac? Îţi arătăm cum s-o prepari!

Mod de preparare

Dizolvi drojdia în apa călduță, pe care o torni peste făina combinată cu sarea. Adaugi uleiul și frămânți până când obții un aluat care nu se mai ține de degete. Îl acoperi și-l lași la crescut, într-un loc cald, până când își dublează volumul.

Pui într-o tigaie uleiul de la ton, ceapa și ardeiul tocate. Lași la călit 10 minute, apoi adaugi cățelul de usturoi pisat, tonul și condimentezi cu sare și piper, după gust. Mai ții pe foc două-trei minute, apoi dai deoparte.

Mai încearcă și: Plăcintă cu ceapă verde. Idee de gustare săţioasă

Împarți aluatul în jumătate și întinzi două foi rotunde. Pui umplutura pe mijlocul foii, așezi deasupra foaia rămasă și lipești marginile. Ungi plăcinta cu gălbenușul bătut și o așezi într-o tavă. O dai la cuptor, la 180 °C, 30-35 de minute.

FOTO: Shutterstock



Recente

Idei practice pentru renovarea bucătăriei   spații mici, rezultate mari jpg
Rulada braziliana  Sursa foto shutterstock 192814724 jpg
Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg
Cum să faci față petelelor dificile de pe plita pe gaz jpg
Rulouri de vinete cu alune  Sursa foto shutterstock 2418362253 jpg
femeie atragatoare tinuta iarna 789305 jpg
Rulada cu gem de capsuni  Sursa foto shutterstock 2387304579 jpg
Salata de vinete  Sursa foto shutterstock 300480098 jpg
Tort festiv alune de padure  Sursa foto shutterstock 2233352429 jpg
OUTFIT 625 1544 62 132 10 size large c v 1 compressed JPG
portrait beautiful woman jpg
e120a11231976f9c92c028516f0f81167b jpg
Tocanita de cartof dulce  Sursa foto shutterstock 2370838917 jpg
Menopauza ÔÇô un subiect prea put╠ªin discutat i╠én Roma╠énia jpg
CLICKPENTRUFEMEI wojtek mich ZGj0 IjgXdo unsplash jpg
Chifle cu gem de caise, Sursa foto shutterstock 2390464819 jpg
Imagine1 (1) jpg
ochelari de soare (8) jpg
Chiftelute de peste  Sursa foto shutterstock 1512309131 jpg
Painici sau conchas mexicane  Sursa foto shutterstock 1063093535 jpg