Pont pentru masa de seară. Plăcintă cu ton

Învață cum să prepari o plăcintă delicioasă cu ton, ideală pentru întâlnirile de familie, pentru pachetul de şcoală al copiilor, la gustări sau la mesele principale.

image

Plăcinta cu ton reprezintă un preparat tradiţional în Galicia, o regiune din nord-vestul Spaniei, cunoscută pentru tradiția sa gastronomică bogată. Datând de secole, acest fel de mâncare este renumit pentru aluatul crocant și umplutura aromată, făcută de obicei cu ton şi legume. Prepararea este un ritual care combină tehnicile tradiționale cu ingrediente simple, dar de calitate.

Aluatul, făcut cu făină, apă, ulei de măsline și drojdie, este perfect pentru umplutura suculentă și bine condimentată. Acest fel de mâncare este versatil și poate fi adaptat la diferite gusturi, permițându-ţi să adaugi şi alte umpluturi din legume simple, carne, fructe de mare, în funcție de preferințe. Aroma autentică și textura crocantă face din acest preparat o opțiune irezistibil de delicioasă.

Ingrediente pentru trei porţii

Pentru umplutură:

1 ardei

1 ceapă

1 cățel de usturoi

300 g ton bucăți, în ulei

piper

Pentru aluat:

500 g făină

6 g drojdie proaspătă

160 ml apă caldă

50 ml ulei

sare

1 gălbenuș

Vezi și: Ce spui de o plăcintă cu brânză feta și spanac? Îţi arătăm cum s-o prepari!

Mod de preparare

Dizolvi drojdia în apa călduță, pe care o torni peste făina combinată cu sarea. Adaugi uleiul și frămânți până când obții un aluat care nu se mai ține de degete. Îl acoperi și-l lași la crescut, într-un loc cald, până când își dublează volumul.

Pui într-o tigaie uleiul de la ton, ceapa și ardeiul tocate. Lași la călit 10 minute, apoi adaugi cățelul de usturoi pisat, tonul și condimentezi cu sare și piper, după gust. Mai ții pe foc două-trei minute, apoi dai deoparte.

Mai încearcă și: Plăcintă cu ceapă verde. Idee de gustare săţioasă

Împarți aluatul în jumătate și întinzi două foi rotunde. Pui umplutura pe mijlocul foii, așezi deasupra foaia rămasă și lipești marginile. Ungi plăcinta cu gălbenușul bătut și o așezi într-o tavă. O dai la cuptor, la 180 °C, 30-35 de minute.

FOTO: Shutterstock



Recente

Clatite americane cu spanac  Sursa foto shutterstock 1956818695 jpg
Tort Raffaello  Sursa foto shutterstock 556387186 jpg
Poza de cover  Importanta asigurarii de calatorie in strainatate Ce trebuie sa stii inainte de a pleca Barbat, aeroport, coridor, laptop, rucsac jpg
Supa crema de spanac  Sursa foto shutterstock 1900603345 jpg
Cum sa selectezi telefoanele mobile pentru fotografii uimitoare ghid complet jpg
a bathing ape ss25 cele mai tari lansari de streetwear (1) jpg
Biscuiti cu cocos si crema de caramel  Sursa foto shutterstock 1315504178 jpg
clickpentrufemei ro imam kurniawan qoGdi3R3ekQ unsplash jpg
pexels heyho 6585753 jpg
Chiftele cu spanac  Sursa foto shutterstock 2025214406 jpg
shutterstock 2452382063 jpg
shutterstock 2277522461 (1) jpg
Mulțumim, Daniela, Emilia și Marian! (2) jpg
Beneficiile utilizării unui cap de manechin cu păr natural pentru practica de hairstyling jpg
Ce instrumente nu ar trebui să lipsească din trusa unui tehnician de unghii jpg
Cornuri in doua culori  Sursa foto shutterstock 31163509 jpg
Clatite cu branza si spanac  Sursa foto shutterstock 1415857712 jpg
2148845995 jpg
Organizarea meselor zilnice pentru femeia modernă cum să folosești eficient lada frigorifică jpeg
Prajtura cu nuca de cocos  Sursa foto shutterstock 1928203232 jpg