N-ai să crezi cât de pufoasă este această prăjitură cu frişcă şi biscuiţi!

9 aprilie 2025   Rețete

Bine însiropată, prăjitura cu biscuiţi şi frişcă este ideală chiar şi pentru cei mai pretenţioşi dintre cei dragi. Îţi arătăm cum s-o prepari pas cu pas!

Content image

Frişca este elementul-cheie pentru acest desert. Pentru a nu avea probleme la prepararea acesteia, este nevoie să adaugi zahărul când a început să se formeze o cremă pufoasă, altfel nu-şi va dubla volumul. Când crema şi-a dublat volumul, este gata. Dacă vei continua să baţi, rişti să se tranforme în unt. În cazul în care ţi se întâmplă să baţi frişca prea mult, adaugă trei linguri de smântână şi omogenizează cu o lingură de lemn. Un alt secret constă în folosirea ingrediente numai când sunt reci.

Ingrediente

7 ouă

150 g zahăr tos

120 g făină

300 g smântână pentru frişcă

50 g zahăr pudră

1 plic întăritor de frişcă

150 ml suc de ananas, pentru însiropat

100 g biscuiţi cu cacao, pentru decor

cacao, pentru decor

Vezi şi: Desert pentru începători. Salam de biscuiţi cu rahat şi banane

Mod de preparare

Baţi albuşurile spumă, adaugi zahărul tos şi baţi în continuare până se întăreşte spuma. Adaugi toate gălbenuşurile, baţi bine până la omogenizare, apoi încorporezi făina. Amesteci cu mişcări uşoare, de jos în sus.

Treci compoziţia într-o tavă dreptunghiulară, tapetată, pe care o introduce în cuptorul preîncălzit, la foc mediu. După 15-20 de minute, dai la foc mic.

După răcire, răstorni blatul din tavă şi-l secţionezi pe jumătate, pe lungime. Aşezi o felie pe un platou şi o însiropezi cu sucul de ananas. Mixezi smântâna, iar atunci când paletele lasă urme, pui zahărul pudră, întăritorul de frişcă şi mai mixezi puţin.

Te-ar mai putea interesa: Tort fără coacere, cu cremă de brânză, frişcă şi caramel

Întinzi frişca peste felia de blat de pe platou, păstrând o parte pentru I. Acoperi cu a doua felie de blat pe care o însiropezi. Introduci prăjitura în frigider trei ore sau peste noapte, împreună cu frişca rămasă.

Înainte de servire, mărunţeşti biscuiţii şi-i presari peste prăjitură. Porţionezi şi ornezi cu frişcă şi cacao.

FOTO: Shutterstock

Mai multe