Desertul zilei. Negresă cu dulceaţă şi ciocolată
Această prăjitură simplă, dar delicioasă este alegerea perfectă după masă, la o gustare sau la o cafea. Reţeta de negresă cu dulceaţă şi ciocolată se prepară uşor şi poate fi potrivită şi în timpul postului, dacă nu adaugi chipsurile de ciocolată.

Ai poftă de ceva dulce în aceste zile din Postul Paştelui? Poţi prepara pentru tine şi cei dragi o negresă delicioasă, care se face rapid, iar pentru ea ai nevoie de doar câteva ingrediente. Reţeta este una simplă, tradiţională, nu conţine lapte sau ouă. Poţi prepara şi în varianta „de dulce” dacă în loc de apă adaugi lapte. Dacă nu ai chipsuri de ciocolată, prepară o glazură de ciocolată, dintr-o tabletă topită la aburi.
Ai nevoie de o reţetă de glazură de ciocolată de post? Trebuie doar să topeşti patru linguri de zahăr pe foc mic, apoi să adaugi două linguri de cacao, o linguriţă de ulei şi două linguri şi jumătate de apă clocotită. Omogenizezi şi întinzi glazura imediat pe prăjitura, tortul sau checul tău.
Ingredinte
2 căni făină
1 praf de copt
1 cană zahăr
1 praf de sare
2 linguri cacao
1 cană apă
¼ cană ulei
esență de rom
4 linguri dulceață, la alegere
60 g chipsuri de ciocolată
Te-ar mai putea interesa: 3 reţete de deserturi cu dulceţuri şi gemuri din cămară
Cum să faci negresă cu dulceaţă şi ciocolată
Amesteci într-un bol ingredientele uscate, făină, praf de copt, cacao, zahăr, sare. Adaugi treptat apa, uleiul, esența și dulceața.
Transferi compoziția într-o tavă tapetată și lași prăjitura la copt 35-40 de minute.
Vezi şi: Papanaşi cu dulceaţă de afine. Reţeta clasică
Pe la mijlocul timpului de coacere, adaugi chipsurile de ciocolată. Porţionezi prăjitura numai după răcire completă.
FOTO: Shutterstock