Desertul zilei. Negresă cu dulceaţă şi ciocolată

Această prăjitură simplă, dar delicioasă este alegerea perfectă după masă, la o gustare sau la o cafea. Reţeta de negresă cu dulceaţă şi ciocolată se prepară uşor şi poate fi potrivită şi în timpul postului, dacă nu adaugi chipsurile de ciocolată.

Negresa cu dulceata si ciocolata  Sursa foto shutterstock 1829124611 jpg

Ai poftă de ceva dulce în aceste zile din Postul Paştelui? Poţi prepara pentru tine şi cei dragi o negresă delicioasă, care se face rapid, iar pentru ea ai nevoie de doar câteva ingrediente. Reţeta este una simplă, tradiţională, nu conţine lapte sau ouă. Poţi prepara şi în varianta „de dulce” dacă în loc de apă adaugi lapte. Dacă nu ai chipsuri de ciocolată, prepară o glazură de ciocolată, dintr-o tabletă topită la aburi.

Ai nevoie de o reţetă de glazură de ciocolată de post? Trebuie doar să topeşti patru linguri de zahăr pe foc mic, apoi să adaugi două linguri de cacao, o linguriţă de ulei şi două linguri şi jumătate de apă clocotită. Omogenizezi şi întinzi glazura imediat pe prăjitura, tortul sau checul tău.

Ingredinte

2 căni făină

1 praf de copt

1 cană zahăr

1 praf de sare

2 linguri cacao

1 cană apă

¼ cană ulei

esență de rom

4 linguri dulceață, la alegere

60 g chipsuri de ciocolată

Te-ar mai putea interesa: 3 reţete de deserturi cu dulceţuri şi gemuri din cămară

Cum să faci negresă cu dulceaţă şi ciocolată

Amesteci într-un bol ingredientele uscate, făină, praf de copt, cacao, zahăr, sare. Adaugi treptat apa, uleiul, esența și dulceața.

Transferi compoziția într-o tavă tapetată și lași prăjitura la copt 35-40 de minute.

Vezi şi: Papanaşi cu dulceaţă de afine. Reţeta clasică

Pe la mijlocul timpului de coacere, adaugi chipsurile de ciocolată. Porţionezi prăjitura numai după răcire completă.

FOTO: Shutterstock