Prăjitură muşuroi de cârtiţă. Cum s-o prepari fără teama eşecului
Pare complicat de realizat, dar nu e nevoie s-o cauţi în cofetării. Această prăjitură numită muşuroi de cârtiţă poate fi făcută şi cu ajutorul copiilor care vor fi încântaţi să bate albuşurile, să descojească şi să felieze bananele.

Prăjitura muşuroi de cârtiţă este cunoscută sub numele de Maulwurfkuchen în Germania. Are o bază simplă, cu cacao, banane proaspete și frişcă. După cum poți vedea, arată ca un muşuroi cu aspect sfărâmicios. Este extrem de ușor de făcut și are un gust grozav!
Pentru o prăjitură şi mai umedă, o poţi îmbiba cu puţină cafea sau cu suc de lămâie înainte de a adăuga bananele şi frişca. În loc să coci blatul care formează baza, poţi folosi biscuiți. Prăjitura are un gust grozav când este consumată imediat, dar dacă o laşi câteva ore la frigider, crema se va întări mai bine.
Ingrediente pentru 10-12 porţii
4 ouă
100 g unt
150 g zahăr
50 g făină
2 linguri cacao
2 linguriţe praf de copt
150 g alune
1 ½ tabletă ciocolată amăruie
Pentru umplutură:
600 g smântână pentru frişcă
3 linguri zahăr
2 plicuri întăritor de frişcă
1 linguriţă esenţă de vanilie
2 banane
Te-ar mai putea interesa: Prăjitură cu arome orientale. Baclava cu fistic
Mod de preparare
Baţi albuşurile spumă tare. Freci untul cu zahărul, apoi adaugi gălbenuşurile, rând pe rând. După omogenizare, înglobezi treptat făina amestecată dinainte cu cacaua, praful de copt, alunele măcinate şi ciocolata rasă. La final, pui spuma de albuşuri şi omogenizezi. Transferi compoziţia într-o tavă rotundă, tapetată şi o dai la cuptor până trece testul scobitorii.
Baţi smântâna cu zahărul, esenţa de vanilie şi întăritorul de frişcă. După răcirea blatului, îi decupezi mijlocul, pentru a face loc unor banane descojite, feliate pe lung şi aşezate în straturi.
Vezi şi: Cauți o rețetă de desert fără coacere? Învață să faci prăjitură mozaic de biscuiţi
Acoperi totul cu frişcă, sub forma unei cupole, şi presari miezul de blat fărâmiţat. Laşi prăjitura la frigider două-trei ore înainte de servire.
FOTO: Shutterstock