Prăjitură muşuroi de cârtiţă. Cum s-o prepari fără teama eşecului

Pare complicat de realizat, dar nu e nevoie s-o cauţi în cofetării. Această prăjitură numită muşuroi de cârtiţă poate fi făcută şi cu ajutorul copiilor care vor fi încântaţi să bate albuşurile, să descojească şi să felieze bananele.

image

Prăjitura muşuroi de cârtiţă este cunoscută sub numele de Maulwurfkuchen în Germania. Are o bază simplă, cu cacao, banane proaspete și frişcă. După cum poți vedea, arată ca un muşuroi cu aspect sfărâmicios. Este extrem de ușor de făcut și are un gust grozav!

Pentru o prăjitură şi mai umedă, o poţi îmbiba cu puţină cafea sau cu suc de lămâie înainte de a adăuga bananele şi frişca. În loc să coci blatul care formează baza, poţi folosi biscuiți. Prăjitura are un gust grozav când este consumată imediat, dar dacă o laşi câteva ore la frigider, crema se va întări mai bine.

Ingrediente pentru 10-12 porţii

4 ouă

100 g unt

150 g zahăr

50 g făină

2 linguri cacao

2 linguriţe praf de copt

150 g alune

1 ½ tabletă ciocolată amăruie

Pentru umplutură:

600 g smântână pentru frişcă

3 linguri zahăr

2 plicuri întăritor de frişcă

1 linguriţă esenţă de vanilie

2 banane

Te-ar mai putea interesa: Prăjitură cu arome orientale. Baclava cu fistic

Mod de preparare

Baţi albuşurile spumă tare. Freci untul cu zahărul, apoi adaugi gălbenuşurile, rând pe rând. După omogenizare, înglobezi treptat făina amestecată dinainte cu cacaua, praful de copt, alunele măcinate şi ciocolata rasă. La final, pui spuma de albuşuri şi omogenizezi. Transferi compoziţia într-o tavă rotundă, tapetată şi o dai la cuptor până trece testul scobitorii.

Baţi smântâna cu zahărul, esenţa de vanilie şi întăritorul de frişcă. După răcirea blatului, îi decupezi mijlocul, pentru a face loc unor banane descojite, feliate pe lung şi aşezate în straturi.

Vezi şi: Cauți o rețetă de desert fără coacere? Învață să faci prăjitură mozaic de biscuiţi

Acoperi totul cu frişcă, sub forma unei cupole, şi presari miezul de blat fărâmiţat. Laşi prăjitura la frigider două-trei ore înainte de servire.

FOTO: Shutterstock



Recente

Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg
Cum să faci față petelelor dificile de pe plita pe gaz jpg
Rulouri de vinete cu alune  Sursa foto shutterstock 2418362253 jpg
femeie atragatoare tinuta iarna 789305 jpg
Rulada cu gem de capsuni  Sursa foto shutterstock 2387304579 jpg
Salata de vinete  Sursa foto shutterstock 300480098 jpg
Tort festiv alune de padure  Sursa foto shutterstock 2233352429 jpg
OUTFIT 625 1544 62 132 10 size large c v 1 compressed JPG
portrait beautiful woman jpg
e120a11231976f9c92c028516f0f81167b jpg
Tocanita de cartof dulce  Sursa foto shutterstock 2370838917 jpg
Menopauza ÔÇô un subiect prea put╠ªin discutat i╠én Roma╠énia jpg
CLICKPENTRUFEMEI wojtek mich ZGj0 IjgXdo unsplash jpg
Chifle cu gem de caise, Sursa foto shutterstock 2390464819 jpg
Imagine1 (1) jpg
ochelari de soare (8) jpg
Chiftelute de peste  Sursa foto shutterstock 1512309131 jpg
Painici sau conchas mexicane  Sursa foto shutterstock 1063093535 jpg
e1d2eb55a7735811b8523ddc3e0663b5d7 (1) jpg
e1ed72bf6593c6f222ff50df84f10410f1 jpg