Parfe cu pepene roşu. N-ai să crezi ce desert poţi face cu pepene!
Cei dragi ţie iubesc pepenele roşu, dar nu te mulţumeşte ideea de a le servi doar fructul ca atare ca desert sau ca gustare? Îţi propunem o reţetă de parfe cu pepene! Rezultatul nu este numai surprinzător din punct de vedere vizual, ci şi delicios!
Ingrediente pentru patru porţii
140 g zahăr
125 ml apă
500 g pepene roşu
2 linguri de zeamă de lămâie
2 foi gelatină
3 gălbenuşuri
2 plicuri zahăr vanilat
5 lime, bio
120 g smântână
120 ml smântână pentru frișcă
Te-ar mai putea interesa: Prăjiturele cu pepene galben, ciocolată albă şi lămâie. Un deliciu răcoros
Mod de preparare
Pui pe foc apa cu 100 de grame de zahăr până la topirea zahărului, apoi dai deoparte. Tai miezul de pepene în cuburi mici și-l treci printr-un blender. Îl amesteci cu siropul de zahăr și zeama de lămâie și îl transferi tavă dreptunghiulară pe care o introduci în congelator, circa două ore.
Laşi gelatina la hidratat conform instrucţiunilor de pe pachet. Bați gălbenușurile cu zahărul rămas și zahărul vanilat până când amestecul devine cremos. Razi coaja a patru lime şi le storci pe toate, apoi combini zeama obţinută cu amestecul de gălbenușuri. Îl pui pe foc mediu, amestecând continuu până când compoziţia se îngroaşă. Dai deoparte și continui să mai bați puţin. Înglobezi gelatina scursă de apă. Laşi la răcit, amestecând din când în când și dai la frigider.
Vezi şi: Cum să faci sorbet de pepene roşu răcoritor şi delicios, cu îngheţată de ciocolată
Bați smântâna pentru frișcă până se întărește, o amesteci cu smântâna şi o înglobezi în compoziţia cu gălbenuşuri, răcită complet. Torni amestecul peste cel de pepene roşu şi mai laşi totul la congelator, minimum trei ore. Decongelezi cu puțin timp înainte de servire, apoi o răstorni pe un platou şi ornezi după imaginaţie.
FOTO: Shutterstock