Nu ai nimenit cel mai gustos și zemos pepene? Iată cum îl îndulcești!

Oricât de mult ne-am dori, nu reușim de fiecare dată să alegem pepenele perfect, suficient de zemos și dulce. Dacă ai cumpărat recent un astfel de fruct, care nu se ridică la așteptările tale, te vom învăța cum să îl transformi în cel mai delicios pepene pe care l-ai mâncat vreodată.  

image

Pepenele roșu este fructul preferat în zilele toride de vară, datorită conținutului său bogat de apă, care ne hidratează. De asemenea, pentru că are puține calorii, (46 de calorii pentru 152 g) pepenele poate fi și gustarea ideală, când suntem la dietă. Să nu mai vorbim că este plin din abundență de vitamine și minerale, precum: vitamina A, vitamina B1, vitamina C, magneziu și potasiu.

Când îți dorești ceva dulce, pepenele este fructul ideal, deoarece conține zaharuri naturale. Cu toate acestea, când suntem la piață, nu reușim de fiecare dată să îl nimerim pe cel mai gustos. Dacă ți s-a întâmplat să alegi un pepene, fără gust, cu ajutorul acestui truc, îl poți transforma în fructul ideal. 

Citește și: Pepenele verde, medicamentul naturii. Când e contraindicat și cine nu trebuie să-l consume 

Cum îndulcești pepenele roșu

Când fructul pe care l-ai cumpărat nu este suficient de dulce sau zemos, adaugă puțină sare pe felia de pepene roșu! Sarea este un potențiator de aromă, iar combinația dintre dulce și sărat îi va reda gustul perfect.

Deși la noi în țară nu este o practică întâlnită, în unele regiuni din Grecia, acest obicei este foarte popular. Conform „Taste of Home‟, sarea îi va oferi fructului gustul dulce și îl va face mai suculent. Dacă te-am convins să încerci, poți să folosești sare de masă obișnuită sau sare de Himalaya. 

Vezi și: Pregătește-te de plajă cu dieta pe bază de pepene verde! 

Trucul este eficient și pentru pepenele galben 

Acest truc este la fel de eficient și pe alte fructe, precum pepene galben, grepfrut, ananas sau mere verzi. 

Sursă foto: Shutterstock