Prăjiturele cu pepene galben, ciocolată albă şi lămâie. Un deliciu răcoros
Dacă iubeşti pepenele galben şi deserturile cu lămâie, aceasta reţetă îţi va merge la suflet!
Aceste prăjituri răcoroase au un miez de pepene îmbrăcat în cremă de lămâie, acoperit cu un blat pufos. Glazură elegantă, de un galben intens va atrage atenţia asupra acestot prăjiturele deosebite.
Fiecare dintre componentele acestei rețete poate fi făcută din timp și, de fapt, multe părți trebuie făcute din timp, deoarece trebuie să se înghețe complet înainte de a putea trece la pasul următor.
Ingrediente pentru şase porţii
2 ouă
75 g zahăr
50 g făină
1 lingură unt
sucul de la 4 lămâi
200 ml lapte condensat
250 ml smântână pentru frişcă
½ pepene galben
Pentru glazură:
150 ml apă
50 g zahăr
200 g lapte condensat
6 foi gelatină
300 g ciocolată albă
colorant alimentar galben
Vezi şi: Prăjitură cu pepene galben
Mod de preparare
Baţi ouăle cu zahărul şi le amesteci cu făina, apoi cu untul topit. Transferi într-o tavă dreptunghiulară, tapetată, pe care o introduci în cuptorul preîncălzit, 20 de minute. După răcire, decupezi şase discuri cu ajutorul unor inele.
Mixezi laptele condensat, sucul de lămâie, smântâna. Pasezi pepenele şi-l congelezi două ore. Într-o tavă cu forme semisferice, pui în mijlocul fiecărei forme o lingură de pepene pe care o acoperi cu crema de lămâie şi cu un disc de blat. Introduci tava la congelator până prepari glazura.
Te-ar mai putea interesa: Cum să faci sorbet de pepene roşu răcoritor şi delicios, cu îngheţată de ciocolată
Fierbi un minut apa, zahărul şi laptele condensat. Adaugi foile de gelatină înmuiate în apă rece şi bine stoarse, omogenizezi, torni compoziţia caldă peste ciocolata albă ruptă în bucăţi. Mixezi şi adaugi colorant alimentar galben.
Scoţi fiecare prăjitură din tavă, o pui pe un grătar şi torni glazura. Dai prăjiturelele la frigider până la servire când le ornezi după imaginaţie.
FOTO: Shutterstock