Pește pe pat de varză, cea mai bună alegere în zilele de dezlegare la pește
O combinație la care nu te-ai mai gândit până acum, pește și varză, poate fi o surpriză plăcută pentru o masă în familie. Într-o zi cu dezlegare la pește, acest preparat merită încercat.
Ingrediente pentru trei porții
2 fileuri de pește
ulei
sare
piper
1 frunză de dafin
120 ml bere
50 ml apă
60 g amidon
1 varză mică
1 ardei iute
Te-ar mai putea interesa: N-ai mai mâncat omleta aşa! Frittata cu pește și legume
Mod de preparare
Toci varza, o freci cu sare și o așezi într-o tigaie cu 20-30 ml ulei, frunza de dafin și apa. O ții la călit până când se înmoaie și scade apa lăsată. O condimentezi cu piper, după gust.
Vezi și: Budinca de orez cu pește și roșii, o combinație neașteptat de savuroasă
Amesteci amidonul cu berea, până când capătă consistența unui aluat de clătite. Porționezi peștele și-l scufunzi în aluatul de bere, scuturi excesul și rumenești peștele în uleiul încins. Servești peștele cu varză, peste care ai pus ardei iute.
FOTO: Shutterstock