Chifteluțe din pește. De ce nu trebuie să lipsească din meniul din sezonul rece?
Încearcă să mănânci frecvent pește în sezonul rece. Îţi propunem o reţetă de chiteluțe de pește. Preparatele cu pește îți aduc un plus de vitamina D, esenţială în această perioadă, pentru a compensa lipsa luminii solare și pentru susținerea sistemului imunitar.

Ingrediente pentru patru porții
500 g file de pește
1 ceapă mică
1 cățel de usturoi
100 g pâine mai veche
100 ml smântână pentru gătit
1 ou
10 g muștar
sare
piper
mărar
100 g pesmet
Vezi și: Salată de ton, pentru un plus de energie şi stare de bine
Mod de preparare
Îndepărtezi pielea de la pește, dacă are, apoi îl treci prin mașina de tocat. Toci ceapa și o călești în puțin ulei până devine sticloasă, adaugi cățelul de usturoi pisat și, după un minut, torni smântâna și o lași să dea un clocot, apoi dai deoparte. Tai pâinea cubulețe cât mai mici, o adaugi peste smântână, amesteci și o lași la înmuiat 10 minute.
Te-ar mai putea interesa:
Dai din nou prin mașina de tocat compoziția, adaugi oul, condimentezi cu sare, piper și mărar tocat, după gust. Formezi chiftelele cu mâna umedă, le aplatizezi ușor, le treci prin pesmet, apoi le rumenești pe ambele părți în uleiul încins. Le scoți pe prosoape de hârtie pentru a se absorbi excesul de ulei.
FOTO: Shutterstock
































