Pește la cuptor, perfect pentru cina de Buna Vestire!
Cum în ziua de Buna Vestire este dezlegare la peşte pentru cei care ţin Postul Paştelui, este o ocazie bună să prepari peşte la cuptor, cu atât maim ult cu cât este şi sănătos.

Alături de legume, peştele este ideal a fi consumat de două-trei ori pe săptămână. La cumpărarea peştelui, ai grijă ca ochii să-i fie limpezi şi solzii lucioşi, branhiile să fie de un roşu închis, carnea să fie tare, iar coada să nu-i atingă capul dacă îl îndoi. Fileurile trebuie să aibă un aspect umed, plăcut şi lucios.
Pentru prepararea peştelui, curăţă-l cu apă rece şi stropeşte-l cu zeamă de lămâie pentru a fi mai aromat, fraged şi gustos. Dacă alegi să-l prăjeşti, trece-l prin făină, mălai sau pesmet la puţin timp înainte de prepararea termică, pentru a deveni mai crocant. La fierbere, procesul nu trebui să fie prelungit, altfel i se pierde gustul şi valoarea nutritivă.
Ingrediente pentru două porții
2 fileuri de pește
6 cartofi
1 ciorchine roșii cherry
100 g unt
sare
piper
pătrunjel
Te-ar mai putea interesa: Crap în sos de roșii. Preparat cu peşte, simplu şi săţios
Mod de preparare
Cureți cartofii și-i așezi într-o tavă cu peștele, roșiile, untul și condimentezi cu sare și piper, după gust. Ai grijă să ungi bine cartofii cu unt.
Vezi și: Budincă de paste cu ton
Acoperi tava cu o hârtie de copt și o dai la cuptor, la 180 °C, aproximativ 30 de minute.
Scoți foaia, presari pătrunjel tocat pe deasupra, stropești peștele, roșiile și cartofii cu untul topit și mai ții alte cinci minute.
FOTO: Shutterstock