Pont pentru o masă rapidă: chifteluțe cu sos de smântână
Când iarna începe să-şi intre în drepturi, nimic nu întrece o porţie reconfortantă de chiftele înăbușite într-un sos bogat și consistent. Sunt grozave chiar şi cu piure de cartofi sau tăiţei cu ou.
Această rețetă este rapidă şi simplă, pentru zilele în care nu vrei să stai prea mult timp în bucătărie. Poţi folosi chiftele făcute cu câteva zile înainte, care au nevoie de ceva în plus pentru a redeveni atractive sau chiftele păstrate la congelator. La acestea, mai trebuie să adaugi doar patru ingrediente de bază şi condimentele preferate.
Pentru a prepara chiftelele în avans, ai putea să foloseşti o combinație de carne de vită și porc. Folosind carne de porc, aduci un plus de grăsime care va face chiftelele mai fragede. Ai mai putea combina carne de curcan tocată sau de pui, după preferinţă.
La capitolul condimente, vei observa că nucșoara și ienibaharul le conferă arome incredibile, unice pentru chiftele. Pentru un plus de aromă fină și un gust mai dulce, căleşte ceapa înainte de a o adăuga în compoziţia de chiftele.
Ingrediente pentru două porţii
10 chifteluțe
300 g smântână grasă
3 căței de usturoi
30 g făină
50 g cașcaval
sare
piper
pătrunjel
Te-ar mai putea interesa: Reţetă rapidă. Chifteluțe de curcan la cuptor, pentru un plus de energie
Mod de preparare
Cureți usturoiul și-l pisezi, apoi îl amesteci cu smântâna. Adaugi făina și condimentezi cu sare și piper, după gust.
Torni smântâna în tigaie, pui chiftelele, acoperi și lași să fiarbă un sfert de oră, amestecând constant.
Vezi și: Chiftele de legume cu brânză
Înainte să dai deoparte, presari cașcavalul ras, mai ții un minut pe foc și dai deoparte. Servești cu pătrunjel tocat.
FOTO: Shutterstock