Reţetă rapidă. Chifteluțe de curcan la cuptor, pentru un plus de energie
Din doar câteva ingrediente de bază poţi face în numai o jumătate de oră trei porţii de chifteluţe de curcan la cuptor.
Mai dietetice decât chiftelele cu carne de vită, acelea de curcan sunt sănătoase, pline de aromă. Poţi folosi o combinație de ierburi aromatice proaspete sau uscate care le conferă acestor chiftele o savoare mediteraneeană, oferind, în același timp, un echilibru de arome.
Care sunt efectele benefice ale consumului de carne de curcan?
Curcanul este una dintre cele mai subestimate surse de proteine. Cu siguranță are un impact nutrițional important, oferind o cantitate mare de proteine, dar scăzută de grăsimi, și o serie de vitamine și minerale, inclusiv fier, zinc, potasiu, fosfor, vitamina B6 și B3 (niacină), care sunt esențiale pentru a avea energie.
Ingrediente pentru trei porţii de chifteluţe de curcan
450 g carne tocată de curcan
50 g pesmet
40 g parmezan
50 ml lapte
1 ou
3 căței de usturoi
5 g mix condimente italiene
sare
piper
pătrunjel
Citește și: Carnea de pui versus carnea de curcan
Cum să faci chifteluţe de curcan
Încingi cuptorul la 200 °C și tapetezi o tavă. Amesteci carnea de curcan cu pesmetul, parmezanul, oul, cățeii de usturoi pisați, pătrunjel tocat și torni laptele.
Condimentezi cu mixul italian, sare și piper, după gust, și omogenizezi.
Te-ar mai putea interesa: Rulou de curcan umplut cu legume
Formezi chiftelele cu mâna umedă și le așezi în tavă, cu spații între ele. Le dai la cuptor 15-20 de minute, până se pătrunde carnea.
FOTO: Shutterstock