Reţetă rapidă. Chifteluțe de curcan la cuptor, pentru un plus de energie

Din doar câteva ingrediente de bază poţi face în numai o jumătate de oră trei porţii de chifteluţe de curcan la cuptor.

image

Mai dietetice decât chiftelele cu carne de vită, acelea de curcan sunt sănătoase, pline de aromă. Poţi folosi o combinație de ierburi aromatice proaspete sau uscate care le conferă acestor chiftele o savoare mediteraneeană, oferind, în același timp, un echilibru de arome.

Care sunt efectele benefice ale consumului de carne de curcan?

Curcanul este una dintre cele mai subestimate surse de proteine. Cu siguranță are un impact nutrițional important, oferind o cantitate mare de proteine, dar scăzută de grăsimi, și o serie de vitamine și minerale, inclusiv fier, zinc, potasiu, fosfor, vitamina B6 și B3 (niacină), care sunt esențiale pentru a avea energie.

Ingrediente pentru trei porţii de chifteluţe de curcan

450 g carne tocată de curcan 

50 g pesmet 

40 g parmezan 

50 ml lapte 

1 ou 

3 căței de usturoi 

5 g mix condimente italiene 

sare 

piper 

pătrunjel 

Citește și: Carnea de pui versus carnea de curcan

Cum să faci chifteluţe de curcan

Încingi cuptorul la 200 °C și tapetezi o tavă. Amesteci carnea de curcan cu pesmetul, parmezanul, oul, cățeii de usturoi pisați, pătrunjel tocat și torni laptele.

Condimentezi cu mixul italian, sare și piper, după gust, și omogenizezi.

Te-ar mai putea interesa: Rulou de curcan umplut cu legume

Formezi chiftelele cu mâna umedă și le așezi în tavă, cu spații între ele. Le dai la cuptor 15-20 de minute, până se pătrunde carnea.  

FOTO: Shutterstock