Chiftele marinate. Află secretele chiftelelor de casă aromate și suculente!

Îţi dăm rețeta noastră preferată de chiftele! O poţi pune în practică oricând ai nevoie, iar amestecul pentru chiftele îl poţi păstra şi la congelator pentru mese de seară mai rapide.

image

Chiftelele pot fi coapte sau prăjite în ulei încins și pot fi servite ca aperitiv sau ca fel principal. Încearcă-le fierte în sos, alături de paste sau piureul de legume preferat.

Secretul chiftelelor suculente!

Fiecare element al acestei rețete creează o chifteluță aromată şi suculentă, dar ceea ce le face cu adevărat suculente este adăugarea de pesmet. Folosim o combinație de cărnuri, amestecând carnea tocată de porc și pe cea de vită cu un ou. Această combinație produce cel mai bun gust și o chifteluță fragedă. Aromele sunt simple, date de adaosul de usturoi, pătrunjel, ceapă.

Sfaturi pentru cele mai bune chiftele

Evită greşelile obişnuite care pot face chiftelele uscate, lipsite de savoare. De exemplu, este indicat să nu amesteci prea mult carnea şi nu renunţi la pesmet şi la pâinea înmuiată în apă şi stoarsă. Pentru a forma chifteluțe perfecte, trece mâinile printr-un jet de apă rece. Evită şi gătirea excesivă şi lasă spaţiu între ele în tava de copt sau în tigaia în care le prăjeşti.

Ingrediente pentru patru porţii

Pentru chiftele: 

250 g carne tocată de porc 

250 g carne tocată de vită 

4 căței de usturoi 

1 ceapă mică 

1 ou 

1 felie pâine 

sare 

piper 

pătrunjel 

100 g pesmet 

ulei, pentru prăjit 

Te-ar mai putea interesa: Chifteluţe de peşte în sos

Pentru sos: 

4 roșii 

30 ml ulei 

200 ml suc de roșii 

2 căței de usturoi 

1 ardei gras 

boia de ardei iute 

sare 

piper 

cimbru 

pătrunjel 

Mod de preparare

Cureți ceapa și o toci, apoi o amesteci cu carnea de vită și de porc, cățeii de usturoi pisați, oul și pătrunjel tocat, după gust. Înmoi felia de pâine în apă, o storci și o pui peste compoziție. Condimentezi cu sare și piper, după gust și omogenizezi.  

Încingi uleiul în tigaie, formezi chiftelele cu mâna umedă și le treci prin pesmet. Le așezi în tigaie și le rumenești pe toate părțile, apoi le scoți pe prosoape de hârtie pentru a se absorb excesul de ulei. 

Vezi și: Chiftele de conopidă. O reţetă delicioasă, gata în 30 de minute

Pentru sos, opărești roșiile, le descojești și le toci. Încingi uleiul în tigaie și călești un minut cățeii de usturoi pisați. Adaugi roșia, ardeiul gras tocat și lași să fiarbă, focul fiind mic.

După ce s-a înmuiat ardeiul, adaugi sucul de roșii, boia de ardei, sare, piper și cimbru, după gust. Pui chiftelele, acoperi și lași să fiarbă 10 minute. Servești chiftelele marinate presărate cu pătrunjel tocat. 

FOTO: Shutterstock