Pont pentru prânz! Supă de fructe de mare
Cauţi o rețetă de supă cremoasă și delicioasă? Supa noastră ușoară de fructe de mare este alegerea perfectă pentru prânz sau cină.
Supa de fructe de mare este bogată şi cremoasă, cu lapte, unt, bacon, legume. Cea mai bună parte este că nu-ţi ia mult timp s-o prepari. Chiar dacă ești începător în ale gătitului, prietenii și familia ta vor fi impresionați când le vei face această rețetă.
Este un preparat potrivit şi dacă vrei o masă sățioasă care nu te face să te simți letargic. Îţi aduce o mulțime de nutrienți vitaminici și minerale esențiale. Supa aceasta este, de asemenea, o modalitate perfectă de a-ţi crește aportul de acizi grași Omega-3. Acest tip de grăsime este important pentru scăderea nivelului de colesterol din sânge, împreună cu scăderea riscului de afecțiuni precum astmul și boala Alzheimer.
Ingrediente de ajuns pentru trei porţii
1 ceapă
2 cartofi
3 felii bacon
2 fire de țelină verde
500 ml apă
750 ml lapte
80 g făină
500 g fructe de mare
1 lămâie
20 g unt
1 frunză de dafin
sare
piper
coriandru
Te-ar mai putea interesa: Creveți saganaki cu brânză feta
Mod de preparare
Toci ceapa și țelina și le călești în unt până când se înmoaie și ceapa se caramelizează. Adaugi cartofii curățați și tăiați cubulețe, îi rumenești două minute, apoi torni apa. Condimentezi cu frunza de dafin, sare și piper, după gust și lași să fiarbă până când cartofii încep să se înmoaie.
Vezi si: Paste cu creveți, usturoi şi unt
Combini făina cu laptele, îl încălzești și-l torni în oală, apoi adaugi fructele de mare. Acoperi și mai lași să fiarbă zece minute, apoi torni zeama de la lămâie și omogenizezi.
Separat, călești baconul tocat până devine crocant. Servești supa cu coriandru tocat și bacon.
FOTO: Shutterstock