Prăjitură cu morcovi şi ciocolată. Desertul care dă energie celor certaţi cu legumele

3 ianuarie 2024   Rețete

Această prăjitură cu morcovi şi glazură de ciocolată este pufoasă, perfectă pentru  orice perioadă a anului. Se prepară rapid, este ușor de făcut și absolut delicios.

Chiar dacă pare neobişnuit să foloseşti legume la prăjituri, unele dintre aceste deserturi sunt incredibile. Puteți face acest tort rapid fără o mulțime de echipamente speciale sau să stai mult în bucătărie. Este potrivit şi pentru cei care ocolesc legumele, în general, cum sunt copiii.

Prăjitura ascunde perfect morcovii şi nu pare să conţină deloc legume. Alături de un gust deosebit, cei care o vor gusta vor putea beneficia de nutrienții pe care-i conţin morcovii: betacaroten, fibre, antioxidanți, vitamina K1, importantă pentru coagularea sângelui și oase, potasiu, esenţial pentru controlul tensiunii arteriale şi vitamina B6, cu rol în transformarea alimentelor în energie.

Ingrediente

4 morcovi

6 ouă

180 g făină

150 g zahăr

200 g unt

2 linguri smântână

50 g nucă măcinată

2 linguri cacao

1 vârf de cuţit sare

1 plic zahăr vanilat

1 plic praf de copt

Te-ar mai putea interesa: Bomboane de casă cu caju şi curmale. Îţi dau energie pentru o nouă zi!

Pentru glazură:

3 linguri apă

40 g zahăr

1 tabletă ciocolată amăruie

50 g unt

sirop de arţar, opţional

Mod de preparare

Cureţi şi razi morcovii. Freci gălbenuşurile cu sare, zahăr şi zahăr vanilat până se albesc.

Adaugi 200 g de unt moale, smântâna, morcovii raşi, nuca, făina, cacaua şi praful de copt. După omogenizare, baţi albuşurile spumă tare pe care o încorporezi în compoziţie.

Pui totul într-o tavă dreptunghiulară, tapetată. O introduci în cuptorul preîncălzit şi o laşi circa 45 de minute.

Pentru glazură, pui pe foc apă şi zahăr până se topeşte zahărul, apoi adaugi ciocolata ruptă în bucăţi. O dai deoparte după topirea ciocolatei şi înglobezi untul.

Vezi şi: Plăcintă răsturnată cu pere caramelizate. Nu poţi da greş cu ea!

După coacere, tai prăjitura în pătrate, fără s-o scoţi din tavă şi o acoperi cu glazura de ciocolată în strat uniform. La servire, mai poţi adăuga sirop de arţar.

FOTO: Shutterstock

Mai multe