Triunghi de biscuiţi cu ciocolată şi banane. Cea mai simplă rețetă!

Acest desert cu banane şi biscuiți nu este dificil de preparat şi aspectuos. Potrivit atât pentru copii, cât şi pentru adulţi, poate fi preparatul perfect pentru evenimente în familie.

image

Fructele fac parte din multe preparate gustoase. Sunt folosite cel mai des în deserturi, dar unele tipuri de fructe se potrivesc bine și cu preparate sărate. Îţi arătăm cum să prepari un desert cu banane şi biscuiţi.

Bananele reprezintă una dintre cele mai bune surse de fructe de vitamina B6 care produce globule roșii, metabolizează carbohidrații și grăsimile, transformându-le în energie şi menține un sistem nervos sănătos. Mai mult, bananele ajută digestia și combat problemele gastro-intestinale. O banană medie îţi asigură aproximativ 10-12% din necesarul zilnic de fibre care normalizează nivelul zahărului din sânge și pe cel de colesterol. Acestea sunt doar câteva motive în plus să mănânci mai des acest fruct, inclusiv într-un desert!

Ingrediente pentru a face triunghi de biscuiţi

150 g biscuiţi simpli 

150 g biscuiţi cu cacao 

150 g ciocolată cu lapte 

Pentru cremă: 

250 ml frişcă lichidă 

250 ml lapte 

100 g zahăr 

1 plic mix cremă pentru prăjituri cu vanilie 

2-3 banane

Pentru decor: 

300 g ciocolată amăruie 

50 g unt 

Te-ar mai putea interesa: Prăjitură Fanta. Un desert simplu, ideal când nu vrei să-ţi petreci timpul liber în bucătărie

 Mod de preparare

Pe o folie alimentară, aşezi trei coloane a câte şase biscuiţi, alternându-i pe cei simpli cu aceia cu cacao.

Topeşti pe baie de aburi ciocolata cu lapte, apoi o torni peste biscuiţi şi o întinzi în strat uniform. Aşezi un alt strat de biscuiţi asemănător cu primul.

Pregăteşti crema prin mixarea laptelui cu frişca lichidă, zahărul şi praful pentru cremă, apoi o întinzi peste biscuiţi. Pui pe mijloc, pe lungime, bananele descojite, întregi. Închizi triunghiul de biscuiţi ridicând coloanele din lateral.

Vezi şi: Reţetă desert, fără zahăr şi făină. Prăjitura cu banane care nu îngraşă!

Înveleşti prăjitura cu folia alimentară şi o introduci în frigider peste noapte. Pentru glazură, topeşti ciocolata amăruie pe baie de aburi şi o amesteci cu untul. Îndepărtezi folia alimentară şi întinzi glazura. Mai laşi prăjitura la frigider pentru întărirea glazurii, apoi o feliezi pentru servire. 



Recente

Insecte in baie  jpg
femeie care mănâncă salată  foto   Shutterstock jpg
Oua umplute  Sursa foto shutterstock 1936397476 jpg
pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg
sRGB 24 SU1 PR LINEN LDIV 01 6246 online jpg
Cum poți compune o ținută rock, dar extrem de feminină jpg
torturi jpg
shutterstock 239166247 jpg
Cheesecake cu visine  Sursa foto shutterstock 257497624 jpg
menstruatie jpg
mătuşă jpg
medic  foto   Shutterstock jpg
Paste cu sos pesto  Sursa foto shutterstock 156789950 jpg
Cum se curăță ecranul televizorului jpg
nuntă  foto   Shutterstock jpg
Cum alegi oja semipermanentă potrivită și cum se întreține corect jpg
Cum stii daca te ingrasi din cauza tiroidei  Sursa foto shutterstock 332045699 jpg