Triunghi de biscuiţi cu ciocolată şi banane. Cea mai simplă rețetă!

Acest desert cu banane şi biscuiți nu este dificil de preparat şi aspectuos. Potrivit atât pentru copii, cât şi pentru adulţi, poate fi preparatul perfect pentru evenimente în familie.

image

Fructele fac parte din multe preparate gustoase. Sunt folosite cel mai des în deserturi, dar unele tipuri de fructe se potrivesc bine și cu preparate sărate. Îţi arătăm cum să prepari un desert cu banane şi biscuiţi.

Bananele reprezintă una dintre cele mai bune surse de fructe de vitamina B6 care produce globule roșii, metabolizează carbohidrații și grăsimile, transformându-le în energie şi menține un sistem nervos sănătos. Mai mult, bananele ajută digestia și combat problemele gastro-intestinale. O banană medie îţi asigură aproximativ 10-12% din necesarul zilnic de fibre care normalizează nivelul zahărului din sânge și pe cel de colesterol. Acestea sunt doar câteva motive în plus să mănânci mai des acest fruct, inclusiv într-un desert!

Ingrediente pentru a face triunghi de biscuiţi

150 g biscuiţi simpli 

150 g biscuiţi cu cacao 

150 g ciocolată cu lapte 

Pentru cremă: 

250 ml frişcă lichidă 

250 ml lapte 

100 g zahăr 

1 plic mix cremă pentru prăjituri cu vanilie 

2-3 banane

Pentru decor: 

300 g ciocolată amăruie 

50 g unt 

Te-ar mai putea interesa: Prăjitură Fanta. Un desert simplu, ideal când nu vrei să-ţi petreci timpul liber în bucătărie

 Mod de preparare

Pe o folie alimentară, aşezi trei coloane a câte şase biscuiţi, alternându-i pe cei simpli cu aceia cu cacao.

Topeşti pe baie de aburi ciocolata cu lapte, apoi o torni peste biscuiţi şi o întinzi în strat uniform. Aşezi un alt strat de biscuiţi asemănător cu primul.

Pregăteşti crema prin mixarea laptelui cu frişca lichidă, zahărul şi praful pentru cremă, apoi o întinzi peste biscuiţi. Pui pe mijloc, pe lungime, bananele descojite, întregi. Închizi triunghiul de biscuiţi ridicând coloanele din lateral.

Vezi şi: Reţetă desert, fără zahăr şi făină. Prăjitura cu banane care nu îngraşă!

Înveleşti prăjitura cu folia alimentară şi o introduci în frigider peste noapte. Pentru glazură, topeşti ciocolata amăruie pe baie de aburi şi o amesteci cu untul. Îndepărtezi folia alimentară şi întinzi glazura. Mai laşi prăjitura la frigider pentru întărirea glazurii, apoi o feliezi pentru servire. 



Recente

Kalitsounia  Sursa foto shutterstock 2040007535 jpg
ClickPentruFemei (1) jpg
Terina de pasare cu legume  Sursa foto shutterstock 2396483309 jpg
Vrei să devii producător de conținut video online jpg
Dulceata de afine  Sursa foto shutterstock 1034360479 jpg
recep tiryaki ValMrBdXXqs unsplash jpg
little boy smiling library jpg
Terina cu pui si dovlecei  Sursa foto shutterstock 1781117753 jpg
Cheesecake cu caise  Sursa foto shutterstock 303949643 jpg
clickpentrufemei r jpg
Ai o colecție de genți de designer și vrei să le vinzi jpg
Cum să te îmbraci relaxat, dar cu stil jpg
Placinta cu varza  Sursa foto shutterstock 662093179 jpg
Prajitura cu nuca de cocos si jeleu de pepene  Sursa foto shutterstock 2004276233 jpg
Ce soluții recomandă dermatologii pentru o piele sănătoasă (2) png
Omleta cu ciuperci  Sursa foto shutterstock 2206645801 jpg
Tiramisu zmeura  Sursa foto shutterstock 2182079587 jpg
creme de fata xpertbeauty jpg
parfumuri dupe equivalenza jpg
Alegerea pietrelor semiprețioase pentru protectie și echilibru energetic jpg