Triunghi de biscuiţi cu ciocolată şi banane. Cea mai simplă rețetă!

Acest desert cu banane şi biscuiți nu este dificil de preparat şi aspectuos. Potrivit atât pentru copii, cât şi pentru adulţi, poate fi preparatul perfect pentru evenimente în familie.

image

Fructele fac parte din multe preparate gustoase. Sunt folosite cel mai des în deserturi, dar unele tipuri de fructe se potrivesc bine și cu preparate sărate. Îţi arătăm cum să prepari un desert cu banane şi biscuiţi.

Bananele reprezintă una dintre cele mai bune surse de fructe de vitamina B6 care produce globule roșii, metabolizează carbohidrații și grăsimile, transformându-le în energie şi menține un sistem nervos sănătos. Mai mult, bananele ajută digestia și combat problemele gastro-intestinale. O banană medie îţi asigură aproximativ 10-12% din necesarul zilnic de fibre care normalizează nivelul zahărului din sânge și pe cel de colesterol. Acestea sunt doar câteva motive în plus să mănânci mai des acest fruct, inclusiv într-un desert!

Ingrediente pentru a face triunghi de biscuiţi

150 g biscuiţi simpli 

150 g biscuiţi cu cacao 

150 g ciocolată cu lapte 

Pentru cremă: 

250 ml frişcă lichidă 

250 ml lapte 

100 g zahăr 

1 plic mix cremă pentru prăjituri cu vanilie 

2-3 banane

Pentru decor: 

300 g ciocolată amăruie 

50 g unt 

Te-ar mai putea interesa: Prăjitură Fanta. Un desert simplu, ideal când nu vrei să-ţi petreci timpul liber în bucătărie

 Mod de preparare

Pe o folie alimentară, aşezi trei coloane a câte şase biscuiţi, alternându-i pe cei simpli cu aceia cu cacao.

Topeşti pe baie de aburi ciocolata cu lapte, apoi o torni peste biscuiţi şi o întinzi în strat uniform. Aşezi un alt strat de biscuiţi asemănător cu primul.

Pregăteşti crema prin mixarea laptelui cu frişca lichidă, zahărul şi praful pentru cremă, apoi o întinzi peste biscuiţi. Pui pe mijloc, pe lungime, bananele descojite, întregi. Închizi triunghiul de biscuiţi ridicând coloanele din lateral.

Vezi şi: Reţetă desert, fără zahăr şi făină. Prăjitura cu banane care nu îngraşă!

Înveleşti prăjitura cu folia alimentară şi o introduci în frigider peste noapte. Pentru glazură, topeşti ciocolata amăruie pe baie de aburi şi o amesteci cu untul. Îndepărtezi folia alimentară şi întinzi glazura. Mai laşi prăjitura la frigider pentru întărirea glazurii, apoi o feliezi pentru servire. 



Recente

Orez arabesc  Sursa foto shutterstock 417836704 jpg
shutterstock 404179420 jpg
Prajitura cu mere  Sursa foto shutterstock 2179100211 jpg
clickpentrufemei ro (22) jpg
Orez negru cu legume  Sursa foto shutterstock 371703877 jpg
shutterstock 2581336237 jpg
Choux uri cu frisca si capsuni  Sursa foto shutterstock 2017598543 jpg
shutterstock 2062779884 jpg
Peste pane cu bere  Sursa foto shutterstock 178185473 jpg
shutterstock 2471287099 jpg
shutterstock 2088920074 jpg
Prajitura cu frisca si biscuiti  Sursa foto shutterstock 378077170 jpg
Crochete de cartofi cu mozzarella  Sursa foto shutterstock 1295330584 jpg
Poza de cover  Cum sa creezi un colt de poveste cu ajutorul magnoliilor  Sfaturi si recomandari practice Magnolie, flori, casa, curte, gradina jpg
Istoria brățărilor de gleznă De la simboluri sacre la accesorii moderne jpg
5 greseli de evitat in rutina de ingrijire a fetei jpg
Prajitura Semla  shutterstock 1653371791 jpg
shutterstock 2108259377 jpg
clickpentrufemei ro (21) jpg
Piure de cartofi dulci  Sursa foto shutterstock 1066526543 jpg