Triunghi de biscuiţi cu ciocolată şi banane. Cea mai simplă rețetă!
Acest desert cu banane şi biscuiți nu este dificil de preparat şi aspectuos. Potrivit atât pentru copii, cât şi pentru adulţi, poate fi preparatul perfect pentru evenimente în familie.
Fructele fac parte din multe preparate gustoase. Sunt folosite cel mai des în deserturi, dar unele tipuri de fructe se potrivesc bine și cu preparate sărate. Îţi arătăm cum să prepari un desert cu banane şi biscuiţi.
Bananele reprezintă una dintre cele mai bune surse de fructe de vitamina B6 care produce globule roșii, metabolizează carbohidrații și grăsimile, transformându-le în energie şi menține un sistem nervos sănătos. Mai mult, bananele ajută digestia și combat problemele gastro-intestinale. O banană medie îţi asigură aproximativ 10-12% din necesarul zilnic de fibre care normalizează nivelul zahărului din sânge și pe cel de colesterol. Acestea sunt doar câteva motive în plus să mănânci mai des acest fruct, inclusiv într-un desert!
Ingrediente pentru a face triunghi de biscuiţi
150 g biscuiţi simpli
150 g biscuiţi cu cacao
150 g ciocolată cu lapte
Pentru cremă:
250 ml frişcă lichidă
250 ml lapte
100 g zahăr
1 plic mix cremă pentru prăjituri cu vanilie
2-3 banane
Pentru decor:
300 g ciocolată amăruie
50 g unt
Te-ar mai putea interesa: Prăjitură Fanta. Un desert simplu, ideal când nu vrei să-ţi petreci timpul liber în bucătărie
Mod de preparare
Pe o folie alimentară, aşezi trei coloane a câte şase biscuiţi, alternându-i pe cei simpli cu aceia cu cacao.
Topeşti pe baie de aburi ciocolata cu lapte, apoi o torni peste biscuiţi şi o întinzi în strat uniform. Aşezi un alt strat de biscuiţi asemănător cu primul.
Pregăteşti crema prin mixarea laptelui cu frişca lichidă, zahărul şi praful pentru cremă, apoi o întinzi peste biscuiţi. Pui pe mijloc, pe lungime, bananele descojite, întregi. Închizi triunghiul de biscuiţi ridicând coloanele din lateral.
Vezi şi: Reţetă desert, fără zahăr şi făină. Prăjitura cu banane care nu îngraşă!
Înveleşti prăjitura cu folia alimentară şi o introduci în frigider peste noapte. Pentru glazură, topeşti ciocolata amăruie pe baie de aburi şi o amesteci cu untul. Îndepărtezi folia alimentară şi întinzi glazura. Mai laşi prăjitura la frigider pentru întărirea glazurii, apoi o feliezi pentru servire.