Bomboane de casă cu caju şi curmale. Îţi dau energie pentru o nouă zi!

Aceste gustări cu conținut scăzut de calorii sunt pline de substanţe care îţi dau energie și o modalitate excelentă de a obține un impuls când te simţi slăbit. Plină de ingrediente sănătoase, această rețetă de desert este uşor de pus în practică şi potrivită atât pentru adulţi, cât şi pentru copii.

image

Ai nevoie de mai multe rețete dulci și sănătoase pentru gustările de peste zi sau pentru micul dejun? Acesta este un desert vegan, fără zahăr şi uşor de făcut chiar şi de către un copil sau cu ajutorul celor mici. Va fi dulcele preferat al tuturor şi nici nu necesită coacere. În câteva minute, cu doar cinci-şase ingrediente poţi servi celor dragi bomboane de casă delicioase! Încearcă şi tu!

Versatilitatea curmalelor este unul dintre cele mai mari avantaje. Curmalele sunt gustarea perfectă dimineaţa, dar şi pe la mijlocul după-amiezii, când ai nevoie de un plus de energie. Cu toate acestea, sunt și suficient de dulci pentru a fi savurate la desert. Consumate în stare crudă îţi aduc un plus de potasiu, vitaminele A şi K, antioxidanţi. Cum reţeta de mai jos conţine şi caju, despre acesta trebuie să ştii că are o cantitate semnificativă de cupru, un mineral esențial pentru producerea de energie, dezvoltarea sănătoasă a creierului și a unui sistem imunitar puternic. De asemenea, sunt o sursă excelentă de magneziu și mangan, nutrienți importanți pentru sănătatea oaselor.

Ingrediente pentru 20 de bucăţi

100 g caju

200 g curmale

60 g fulgi nucă de cocos

½ linguriță miere

½ linguriță esenţă de vanilie

1 vârf de cuţit sare

Vezi şi: Cea mai ieftină reţetă de bomboane Raffaello. Costă mai nimic şi sunt delicioase

Mod de preparare

Treci printr-un blender curmalele curăţate de sâmburi, caju, jumătate din fulgii de nucă de cocos. La final, adaugi mierea, esenţa de vanilie, sarea şi omogenizezi. Vei obţine o pastă lipicioasă.

Cu ajutorul unei linguriţe şi cu palmele unse cu ulei, iei puţin din compoziţie şi formezi bomboanele.

Te-ar mai putea interesa: Deserturi extraordinare din doar 2 ingrediente

Le treci prin fulgii de nucă de cocos rămaşi. Păstrezi bomboanele la rece până la servire.

FOTO: Shutterstock