Bomboane de casă cu caju şi curmale. Îţi dau energie pentru o nouă zi!

Aceste gustări cu conținut scăzut de calorii sunt pline de substanţe care îţi dau energie și o modalitate excelentă de a obține un impuls când te simţi slăbit. Plină de ingrediente sănătoase, această rețetă de desert este uşor de pus în practică şi potrivită atât pentru adulţi, cât şi pentru copii.

image

Ai nevoie de mai multe rețete dulci și sănătoase pentru gustările de peste zi sau pentru micul dejun? Acesta este un desert vegan, fără zahăr şi uşor de făcut chiar şi de către un copil sau cu ajutorul celor mici. Va fi dulcele preferat al tuturor şi nici nu necesită coacere. În câteva minute, cu doar cinci-şase ingrediente poţi servi celor dragi bomboane de casă delicioase! Încearcă şi tu!

Versatilitatea curmalelor este unul dintre cele mai mari avantaje. Curmalele sunt gustarea perfectă dimineaţa, dar şi pe la mijlocul după-amiezii, când ai nevoie de un plus de energie. Cu toate acestea, sunt și suficient de dulci pentru a fi savurate la desert. Consumate în stare crudă îţi aduc un plus de potasiu, vitaminele A şi K, antioxidanţi. Cum reţeta de mai jos conţine şi caju, despre acesta trebuie să ştii că are o cantitate semnificativă de cupru, un mineral esențial pentru producerea de energie, dezvoltarea sănătoasă a creierului și a unui sistem imunitar puternic. De asemenea, sunt o sursă excelentă de magneziu și mangan, nutrienți importanți pentru sănătatea oaselor.

Ingrediente pentru 20 de bucăţi

100 g caju

200 g curmale

60 g fulgi nucă de cocos

½ linguriță miere

½ linguriță esenţă de vanilie

1 vârf de cuţit sare

Vezi şi: Cea mai ieftină reţetă de bomboane Raffaello. Costă mai nimic şi sunt delicioase

Mod de preparare

Treci printr-un blender curmalele curăţate de sâmburi, caju, jumătate din fulgii de nucă de cocos. La final, adaugi mierea, esenţa de vanilie, sarea şi omogenizezi. Vei obţine o pastă lipicioasă.

Cu ajutorul unei linguriţe şi cu palmele unse cu ulei, iei puţin din compoziţie şi formezi bomboanele.

Te-ar mai putea interesa: Deserturi extraordinare din doar 2 ingrediente

Le treci prin fulgii de nucă de cocos rămaşi. Păstrezi bomboanele la rece până la servire.

FOTO: Shutterstock



Recente

Cum să faci față petelelor dificile de pe plita pe gaz jpg
Rulouri de vinete cu alune  Sursa foto shutterstock 2418362253 jpg
femeie atragatoare tinuta iarna 789305 jpg
Rulada cu gem de capsuni  Sursa foto shutterstock 2387304579 jpg
Salata de vinete  Sursa foto shutterstock 300480098 jpg
Tort festiv alune de padure  Sursa foto shutterstock 2233352429 jpg
OUTFIT 625 1544 62 132 10 size large c v 1 compressed JPG
portrait beautiful woman jpg
e120a11231976f9c92c028516f0f81167b jpg
Tocanita de cartof dulce  Sursa foto shutterstock 2370838917 jpg
Menopauza ÔÇô un subiect prea put╠ªin discutat i╠én Roma╠énia jpg
CLICKPENTRUFEMEI wojtek mich ZGj0 IjgXdo unsplash jpg
Chifle cu gem de caise, Sursa foto shutterstock 2390464819 jpg
Imagine1 (1) jpg
ochelari de soare (8) jpg
Chiftelute de peste  Sursa foto shutterstock 1512309131 jpg
Painici sau conchas mexicane  Sursa foto shutterstock 1063093535 jpg
e1d2eb55a7735811b8523ddc3e0663b5d7 (1) jpg
e1ed72bf6593c6f222ff50df84f10410f1 jpg
anne nygard 0deq4DZy7xw unsplash jpg