Preparat rapid, pentru cină: tocăniță de pește cu legume

8 octombrie 2024   Rețete

Mănânci mai rar peşte? Ce spui de o tocăniţă de peşte cu multe legume? Adaugă mirodeniile potrivite şi vei obţine un preparat pe gustul tău!

Preparatele cu peşte îţi oferă avantajul de a le găti rapid. Alătură legume şi vei avea nu doar un fel principal gustos, ci şi hrănitor, sănătos. Dacă ai ajuns la 40 de ani, este important să dai prioritate alimentelor ca peştele, legumele, nucile. Peștele gras, somonul, sardinele, tonul, heringul, macroul, hamsia, păstrăvul sunt surse excelente de acizi grași Omega-3, care scad riscul de aritmii, bătăi anormale ale inimii, și nivelul de trigliceridele, previn riscul de boli de inimă, prin reducerea nivelurilor de grăsimi din sânge și combaterea inflamațiilor. La acestea se adaugă un aport important de vitamine A, D, complexul B, minerale (calciu, fier, potasiu, fosfor, seleniu, iod, zinc), dar şi proteine (20 g la 100 de grame de peşte).

Este recomandat să consumi peşte măcar de două ori pe săptămână. Dacă vei reuşi, vei reduce riscul de depresie, astm, psoriasis, diabet, boli autoimune, accident vascular cerebral. Mai mult, peştele reprezintă o alegere sănătoasă, mai ales dacă îţi doreşti să slăbeşti.

Ingrediente pentru două porţii

400 g file de pește

1 ardei

100 ml vin alb

1 ceapă

4 căței de usturoi

400 g roșii pasate

oregano

chilli

sare

piper

30 g unt

20 ml ulei

pătrunjel

Te-ar mai putea ajuta: Pește pane în crustă cu bere

Cum să faci tocăniţă de peşte

Combini uleiul și untul într-o tigaie și rumenești cățeii de usturoi pisați, ceapa tocată și ardeiul feliat, cinci-șase minute, pe foc mic.

Torni vinul, apoi adaugi roșiile și condimentezi cu sare, piper și, opțional, chilli.

Lași să dea sosul un clocot, apoi pui fileurile de pește tăiate bucăți, acoperi și lași să fiarbă un sfert de oră.

Vezi și: Sarmale cu pește, pentru zilele de post cu dezlegare la peşte

Condimentezi cu oregano, după gust, și mai lași la fiert încă cinci minute, până s-a pătruns peștele. Sevești tocănița cu pătrunjel tocat.

FOTO: Shutterstock

Mai multe