Pește cu fasole verde. Este gata în doar 30 de minute!

Ai poftă de un preparat dietetic şi gustos? Ce spui de peşte cu fasole verde şi cartofi stropiţi cu sos de zeamă de lămâie şi ulei de măsline?

image

Un aliment care nu trebuie să lipsească din meniul tău este peștele precum somonul, sardinele, tonul, heringul, macroul, hamsia sau păstrăvul. Peştele este o sursă excelentă de acizi grași Omega-3 care pot să prevină riscul de boli de inimă, prin reducerea nivelurilor de grăsimi din sânge și combaterea inflamației. Este recomandat să consumi pește gras de două ori pe săptămână, mai ales după 40 de ani, prin urmare poţi pune în practică reţeta de mai jos cât mai des!

Ingrediente pentru două porţii

2 fileuri de pește alb

400 g fasole verde

6 cartofi

1 lămâie

sare

piper

pătrunjel

ulei de măsline

Vezi și: Mâncare de fasole verde cu ardei iute

Mod de preparare

Tai capetele de la fasolea verde și o fierbi în apă cu sare, un sfert de oră, până se înmoaie.

Cureți cartofii și-i condimentezi cu sare și piper, după gust. Îi stropești cu ulei de măsline și-i așezi într-o tavă cu hârtie de copt, pe care o acoperi cu folie. Îi dai la cuptor, la 180 °C, un sfert de oră.

Te-ar mai putea interesa: Pește pane în crustă cu bere

Tai fileurile de pește bucăți, le condimentezi cu sare și piper, după gust, și le ungi cu ulei de măsline. Le așezi în tavă la cuptor, alături de cartofi și le mai lași încă un sfert de oră.

Combini zeama de la lămâie cu o lingură de ulei de măsline și pătrunjel tocat. Servești peștele cu cartofi și fasole verde și torni deasupra sosul de lămâie.

FOTO: Shutterstock