Reţetă pentru prânz: pește pane în crustă cu bere

Căutarea celor mai bune ingrediente pentru a crea cel mai crocant și mai gustos aluat nu se termină niciodată. Folosirea berii este o opţiune apreciată pentru faptul că face mai crocantă crusta pentru pane. Cercetările au arătat că berea conferă o aromă deosebită.

image

Carbonatarea face berea acidă. Când se combină cu făina, aciditatea ajută la prevenirea formării glutenului, ceea ce face ca aluatul să fie dur atunci când este prăjit. Zaharurile din bere contribuie foarte mult la modul în care aluatul de bere devine auriu și are un gust mai bogat în comparație cu unul pe bază de apă. Toți acești factori se combină pentru a crea reacția Maillard, un proces în care aplicarea căldurii zahărului și aminoacizilor scoate în evidență diferitele gusturi, texturi și arome ale ingredientelor unui fel de mâncare, făcându-le să interacționeze între ele și să creeze o aromă complet diferită.

Odată ce berea intră în uleiul fierbinte, bulele sale de aer ies şi se creează o extindere a aluatului. De aceea, se formează o crustă cu o textură poroasă, asemănătoare dantelei, care se rupe cu ușurință de la prima mușcătură. Ceea ce împiedică aceste bule să se spargă imediat sunt agenții de spumare ai berii, dintre care unii sunt proteine. Ele protejează bulele, formând o peliculă subțire în jurul lor, și absorb cea mai mare parte a căldurii chiar și atunci când uleiul atinge temperaturi ridicate, transformând aluatul în unul auriu și crocant.

Vezi şi: Inele de calamar pane

Pe de altă parte, în interior, carnea sau legumele, după caz, continuă să se gătească într-un ritm normal, fără să se ardă sau să se usuce. Deoarece alcoolul se evaporă și mai repede decât apa, nu durează mult până când aluatul de bere se gătește. Nu numai că reduce timpul de gătire, dar eviți și gătirea excesivă a preparatului.

Totuși, după cum am menționat, există şi riscuri când foloseşti bere pentru a face crusta pentru pane. În primul rând, nu te baza doar pe ea pentru aromă. Asezonează preparatul. Evită să-l faci amestecul cu mai mult timp înainte, deoarece nu va mai acţiona la fel, prin pierderea acidităţii, şi vei obţine o crustă umedă, moale.

Ingrediente pentru două porţii

120 g făină 

175 g pește file 

1 albuș 

160 ml bere 

sare 

2 g praf de copt 

Te-ar mai putea interesa: Panini pane cu mozzarella. Mic dejun rapid şi săţios

Cum să faci peşte pane

Combini într-un vas făina, praful de copt și berea. Bați spumă tare albușul și-l adaugi cu mișcări ușoare în compoziția de bere.

Sărezi peștele, după gust, și-l scufuzi în compoziția de bere, apoi îl scuturi ușor.

Rumenești fileurile pe ambele părți în uleiul încins. Le scoți pe șervete de hârtie pentru a se absorbi excesul de ulei.  

FOTO: Shutterstock



Recente

Idei practice pentru renovarea bucătăriei   spații mici, rezultate mari jpg
Rulada braziliana  Sursa foto shutterstock 192814724 jpg
Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg
Cum să faci față petelelor dificile de pe plita pe gaz jpg
Rulouri de vinete cu alune  Sursa foto shutterstock 2418362253 jpg
femeie atragatoare tinuta iarna 789305 jpg
Rulada cu gem de capsuni  Sursa foto shutterstock 2387304579 jpg
Salata de vinete  Sursa foto shutterstock 300480098 jpg
Tort festiv alune de padure  Sursa foto shutterstock 2233352429 jpg
OUTFIT 625 1544 62 132 10 size large c v 1 compressed JPG
portrait beautiful woman jpg
e120a11231976f9c92c028516f0f81167b jpg
Tocanita de cartof dulce  Sursa foto shutterstock 2370838917 jpg
Menopauza ÔÇô un subiect prea put╠ªin discutat i╠én Roma╠énia jpg
CLICKPENTRUFEMEI wojtek mich ZGj0 IjgXdo unsplash jpg
Chifle cu gem de caise, Sursa foto shutterstock 2390464819 jpg
Imagine1 (1) jpg
ochelari de soare (8) jpg
Chiftelute de peste  Sursa foto shutterstock 1512309131 jpg
Painici sau conchas mexicane  Sursa foto shutterstock 1063093535 jpg