Reţetă pentru prânz: pește pane în crustă cu bere

Căutarea celor mai bune ingrediente pentru a crea cel mai crocant și mai gustos aluat nu se termină niciodată. Folosirea berii este o opţiune apreciată pentru faptul că face mai crocantă crusta pentru pane. Cercetările au arătat că berea conferă o aromă deosebită.

image

Carbonatarea face berea acidă. Când se combină cu făina, aciditatea ajută la prevenirea formării glutenului, ceea ce face ca aluatul să fie dur atunci când este prăjit. Zaharurile din bere contribuie foarte mult la modul în care aluatul de bere devine auriu și are un gust mai bogat în comparație cu unul pe bază de apă. Toți acești factori se combină pentru a crea reacția Maillard, un proces în care aplicarea căldurii zahărului și aminoacizilor scoate în evidență diferitele gusturi, texturi și arome ale ingredientelor unui fel de mâncare, făcându-le să interacționeze între ele și să creeze o aromă complet diferită.

Odată ce berea intră în uleiul fierbinte, bulele sale de aer ies şi se creează o extindere a aluatului. De aceea, se formează o crustă cu o textură poroasă, asemănătoare datelei, care se rupe cu ușurință de la prima mușcătură. Ceea ce împiedică aceste bule să spargă imediat sunt agenții de spumare ai berii, dintre care unii sunt proteine. Ele protejează bulele, formând o peliculă subțire în jurul lor, și absorb cea mai mare parte a căldurii chiar și atunci când uleiul atinge temperaturi ridicate, transformând aluatul în unul auriu și crocant.

Vezi şi: Inele de calamar pane

Pe de altă parte, în interior, carnea sau legumele, după caz, continuă să se gătească într-un ritm normal, fără să se ardă sau să se usuce. Deoarece alcoolul se evaporă și mai repede decât apa, nu durează mult până când aluatul de bere se gătește. Nu numai că reduce timpul de gătire, dar eviți și gătirea excesivă a preparatului.

Totuși, după cum am menționat, există şi riscuri când foloseşti bere pentru a face crusta pentru pane. În primul rând, nu te baza doar pe ea pentru aromă. Asezonează preparatul. Evită să-l faci amestecul cu mai mult timp înainte, deoarece nu va mai acţiona la fel, prin pierderea acidităţii, şi vei obţine o crustă umedă, moale.

Ingrediente pentru două porţii

120 g făină 

175 g pește file 

1 albuș 

160 ml bere 

sare 

2 g praf de copt 

Te-ar mai putea interesa: Panini pane cu mozzarella. Mic dejun rapid şi săţios

Cum să faci peşte pane

Combini într-un vas făina, praful de copt și berea. Bați spumă tare albușul și-l adaugi cu mișcări ușoare în compoziția de bere.

Sărezi peștele, după gust, și-l scufuzi în compoziția de bere, apoi îl scuturi ușor.

Rumenești fileurile pe ambele părți în uleiul încins. Le scoți pe șervete de hârtie pentru a se absorbi excesul de ulei.  

FOTO: Shutterstock



Recente

Cum alegi oja semipermanentă potrivită și cum se întreține corect jpg
Cum stii daca te ingrasi din cauza tiroidei  Sursa foto shutterstock 332045699 jpg
Caderea parului are legatura cu menopauza  Sursa foto shutterstock 2189042279 jpg
Prajitura cu biscuiti si crema de zahar caramelizat  Sursa foto shutterstock 268179653 jpg
O scriitoare britanica a alergat 30 de minute pe zi  Ce efecte a observat  Sursa foto shutterstock 136301591 jpg
Cozonac Con jpg
Salata caprese Sursa foto shutterstock 2081011198 jpg
cum sa alegi bijuteriile jpg
5 lucruri pe care sa le faci dupa ce ai aflat ca esti insarcinata jpg
faza de platou in procesul de slabire jpg
Sendvisuri de biscuiti cu crema de nuca  Sursa foto shutterstock 1035678472 jpg
clickpentrufemei ro jpg
ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg