Burger cu pește pane şi sos guacamole

Ai poftă de pește pane, dar cauți ceva puțin mai sănătos? Încearcă acest burger crocant cu sos guacamole! Este crocant, cremos şi puţin picant deopotrivă.

image

Un burger bun cu pește trebuie să fie o îmbinate perfectă de pește crocant, chiflă moale şi umplutură cremoasă.  Dacă în loc de peşte pane foloseşti un peşte făcut pe grătar, vei obţine un burger puțin mai sănătos.

Ce tip de pește să folosești?

Este indicat un pește alb, ferm, robust, un file de halibut sau cod. Vei obţine o variantă dietetică de burger cu peşte dacă pui la cuptor peştele trecut prin pesmet panko. Sosul guacamole, cu avocado, aduce un plus de grăsimi sănătoase pentru inimă, ca să nu mai vorbim de fibre și elemente nutritive esenţiale (magneziu, potasiu, vitamina K, vitamina B6, acid folic).

Dacă nu eşti pasionat de avocado, poţi pune sos tartar sau maioneză. Pentru un burger fără gluten, caută panko și chifle fără gluten.

Ingredientele de care ai nevoie

Pentru burger: 

2 fileuri de pește 

2 ouă 

100 g fulgi de porumb 

4 roșii cherry 

1 castravete mic 

1 ardei mic 

sare 

piper 

4 chifle 

4 linguri ulei 

Pentru sosul guacamole: 

½ ceapă roșie mică 

1 ardei iute 

2 fructe de avocado, coapte 

4 roșii cherry 

1 lime 

ulei de măsline 

sare 

piper 

Te-ar mai putea interesa: 7 reţete de burgeri apetisanţi, pe care îi poţi face acasă. Atenţie, se termină rapid şi dau dependenţă!

Cum să-l prepari

Pentru sosul guacamole, toci ceapa și ardeiul tocat, de la care ai înlăturat în prealabil semințele. Toci roșiile cherry și zdrobești pulpa de la fructele de avocado. Omogenizezi ingredientele, adaugi sucul de la lime, sare, piper, ulei de măsline, după gust. 

Tai fileurile de pește jumătăți și le asezonezi cu sare și piper, după gust. Încingi uleiul într-o tigaie și, separat, bați ouăle într-un castron. Treci bucățile de pește prin ouă, apoi prin fulgii de porumb zdrobiți și le rumenești în ulei pe ambele părți, apoi le scoți pe șervete de hârtie pentru a se absorbi excesul de ulei. 

Vezi și: Cum faci cei mai buni burgeri acasă: Miniburgeri cu sos gorgonzola

Feliezi castravetele, ardeiul, roșiile cherry și tai chiflele jumătăți. Pui pe partea inferioară a chiflelor felii de castravete, apoi o bucată de pește pane, sos guacamole, felii de roșii și ardei. Repeți cu restul ingredientelor.