Reţetă în paşi. Eclere cu cremă de vanilie
Îţi arătăm cum să prepari pas cu pas o reţetă de eclere de casă! Pe cât de complicată pare să fie reţeta, pe atât de simplă este de fapt.
Dacă există un desert care să fi captat inimile și papilele gustative ale multora, acesta este, cu siguranţă rafinatul ecler de ciocolată. Este unul dintre cele mai solicitate deseturi, de aceea îţi oferim o reţetă de eclere de încercat şi savurat acasă. Aceste eclere sunt realizate dintr-un aluat de choux, preparat de la zero, cu toate că ai putea cumpăra şi cojile de eclere gata făcute, o umplutură cu aromă de vanilie și glazură irezistibilă, de ciocolată.
Aluatul de choux este sufletul eclerelor. Formează o coajă ușoară și ușor crocantă care se umflă în timpul coacerii, creând un buzunar pentru a ține orice umplutură alegi. Par complicat de făcut, dar nu este deloc aşa. Vezi în cele ce urmează cum trebuie să procedezi pentru a te bucura de eclere de invidiat!
Ingrediente pentru două tăvi
Pentru aluat:
200 ml ulei
300 ml apă
400 g făină
6 ouă
1 praf de sare
Pentru cremă:
100 g unt
100 g zahăr
700 ml lapte
3 gălbenușuri
100 g făină
3 plicuri zahăr vanilat
1 praf de sare
Pentru glazură:
200 g ciocolată neagră
75 ml lapte
Mod de preparare
Pasul 1
Pentru aluat, pui într-o cratiță apa, uleiul și sarea. O așezi pe foc mic și lași până când ingredientele s-au omogenizat și apa începe să clocotească. Adaugi făina și amesteci energic pentru a nu se forma cocoloașe. Dai compoziția deoparte doar atunci când se desprinde de pe pereții vasului. O lași la răcit.
Pasul 2
Adaugi ouăle, unul câte unul, și omogenizezi compoziția, apoi o pui într-un poș. Formezi cojile la eclere direct în tava tapetată, lăsând spații între ele.
Te-ar mai putea interesa: Cum să faci tort Doboş, una dintre cele mai faimoase prăjituri stratificate
Le dai la cuptor, la 200 °C, 20-25 de minute, până când se rumenesc. Le lași la răcit.
Pasul 3
Pentru cremă, freci gălbenușurile cu zahărul și făina.Torni deasupra laptele fierbinte, apoi așezi întreaga compoziție pe foc și amesteci încontinuu până când crema începe să se îngroașe. O dai deoparte, adaugi zahărul vanilat, un praf de sare, untul și mixezi până când se omogenizează, apoi lași crema la răcit. O dai la rece pentru cel puțin o oră.
Pasul 4
Pentru glazură, topești ciocolata în laptele fierbinte și amesteci până se omogenizează ingredientele. Lași glazura la răcit.
Vezi şi: Cea mai delicioasă reţetă de papanaşi cu dulceaţă de vişine
Pui crema de vanilie în poș și o întinzi peste cojile de eclere. La final, torni glazura și decorezi eclerele după imaginație.
FOTO: Shutterstock