Eclere de casă cu ciocolată. Reţeta simplă

Eclerele de casă par greu de făcut, pot cere mai multă răbdare, dar, odată ce le faci de câteva ori, va fi mult mai uşor, iar rezultatul va fi ca o recompensă binemeritată. Spre deosebire de unele cumpărate, eclerele de casă sunt exact atât de dulci pe cât îţi plac şi-ţi fac bine.

image

Eclerele clasice readuc amintiri din copilărie. Este un produs de patiserie clasic francez sofisticat, dar simplu. Îți va plăcea fiecare mușcătură din acest desert. Nu lăsa numele fantezist să te păcălească. Este cu adevărat ușor să faci eclere și necesită doar câteva ingrediente de bază pe care probabil le ai la îndemână.

Ce ai nevoie pentru eclere de casă

Pentru a prepara două tăvi de eclere cu ciocolată rezervă-ţi aproximativ două ore. Uite ce ingrediente sunt necesare!

Pentru cojile de eclere:

250 ml apă

75 g unt

½ linguriţă sare

20 g zahăr

150 g făină

4 ouă

Pentru cremă:

500 ml lapte

2 ouă

1 gălbenuş

75 g zahăr

60 g făină

Pentru glazură:

2 linguri apă

1 tabletă ciocolată cu lapte

Te-ar mai putea interesa: Prăjitură de post cu bulion

Cum să prepari eclere de casă

Pentru aluat, pui pe foc apa cu sare în care adaugi untul şi zahărul. Când atinge punctul de fierbere, dai deoparte şi încorporezi făina, cu mişcări rapide. Înglobezi şi ouăle unul câte unul. Tapetezi o tavă în care pui aluatul sub formă de bastonaşe cu ajutorul unei linguriţe. Introduci tava în cuptorul preîncălzit, circa 30 de minute, fără a deschide cuptorul în primele 15 minute, şi le laşi la răcit.

Pentru cremă, freci ouăle cu zahărul, apoi adaugi făina, amesteci şi torni laptele fierbinte. Pui totul pe foc mic, amestecând continuu până la fierbiere. După răcire, tai eclerele şi le umpli cu cremă.

Vezi şi: Prăjitură Fanta. Un desert simplu, ideal când nu vrei să-ţi petreci timpul liber în bucătărie

Pentru glazură, topeşti ciocolata ruptă în bucăţi pe baie de aburi şi apa, apoi adaugi untul şi amesteci. Glazurezi eclerele şi le decorezi după imaginaţie.

FOTO: Shutterstock