Reţetă în paşi. Tartă cu lămâie și lapte condensat. Un deliciu pentru mic-dejun sau gustări

17 septembrie 2024   Rețete

Începe dimineţile cu o felie de tartă de lămâie sau păstreaz-o pentru o gustare de peste zi. Îţi arătăm cum să prepară, pas cu pas, această tartă cu lămâie şi lapte condensat!

Ştiai că fructele acrişoare, cum sunt citricele, sunt bogate în substanţe nutritive, au puţine calorii şi stimulează globulele albe din sânge, baza sistemului imunitar?

Sucul unei lămâi, aproximativ 60 ml, oferă corpului o bogăţie de vitamine: A, vitaminele din grupul B (B1, B2, B3, B5), C. Vitamina A ajută la regenerarea ţesuturilor, iar vitamina C este un puternic antioxidant. Lămâia şi alte citrice mai conţin şi flavonoide – eritrocină şi hesperidină, care au capacitatea de a intensifica acţiunea benefică a vitaminei C. Nu uita s-o adaugi cât mai des toamna aceasta nu numai în ceaiuri sau sucuri, ci şi în preparate culinare!

Ingrediente

Pentru blat:

400 g covrigei sărați

150 g unt

Pentru cremă:

200 ml lapte condensat

200 g cremă de brânză

3 gălbenușuri

100 ml zeamă de lămâie

1 lămâie

Te-ar mai putea interesa: Desert fără coacere. Napolitane cu cremă de lămâie

Mod de preparare

Pas 1

Topești untul într-o cratiță, apoi îl lași la răcorit. Zdrobești covrigeii până când capătă o consistență fină, apoi torni untul și omogenizezi. La final compoziția trebuie să aibă o consistență nisipoasă.

Pasul 2

Pui compoziția de blat într-o formă cu inel detașabil și o presezi ușor. Dai lămâia pe răzătoare.

Vezi şi: Chec aromat cu lămâie şi glazură de zahăr pudră

Pasul 3

Amesteci crema de brânză cu gălbenușurile omogenizate, apoi torni zeama de lămâie, laptele condensate și adaugi coaja de lămâie.

Pasul 4

Omogenizezi și torni compoziția peste blat. Dai tarta la cuptor, la 160 de grade, 25-30 de minute, până ce crema devine fermă. Lași tarta la răcit înainte să o scoți din formă și să o ornezi după imaginație.

FOTO: Shutterstock

Mai multe