Reţetă în paşi. Tartă cu pui și ciuperci

5 septembrie 2024   Rețete

Savoarea delicioasă a acestei tarte simple se reduce la ciupercile untoase, cu smântână şi ceapă. Adaugă şi piept de pui, eventual ce a rămas de la prepararea altor mese, caşcaval şi vei bucura întreaga familie.

Servită caldă, la cină, sau rece, la un picnic, tarta aceasta este într-adevăr o rețetă versatilă. Îţi arătăm cum s-o prepari pas cu pas de la zero! Pentru un plus de savoare, pregăteşte blatul în propria bucătărie. Dacă, totuşi, nu ai timp să faci şi blatul, poţi încerca un aluat foitaj din comerţ la care să adaugi umplutura de ciuperci şi pui. Partea bună a acestei reţete este că îţi permite să foloseşti pieptul de pui rămas de la alte preparate.

Ciupercile sunt unul dintre ingredientele perfecte pentru tarte şi plăcinte. Ideal ar fi să foloseşti un amestec de ciuperci. Varietatea de arome și texturi va fi apreciată de cei dragi. Ai putea adăuga puţin tarhon care se potrivesc perfect cu carnea de pui. Chiar dacă nu ești un fan al aromelor de anason, află că este şi acesta un condment care s-ar potrivit la această tartă. Cimbrul sau rozmarinul merg la fel de bine.

Nu uita să laşi umplutura să se răcească bine înainte de a o transfera peste blat, pentru coacere, altfel blatul se va înmuia foarte mult. La final, lasă tarta să se odihnească timp de 20 de minute înainte de servire. Acest mic truc ajută interiorul plăcintei să se lege mai bine, astfel încât să nu curgă în timpul porţionării.

Ingrediente pentru şase porţii

Pentru blat:

250 g făină

125 g unt

1 ou

20 ml apă rece

1 praf de sare

Pentru umplutură:

300 g piept de pui

300 g ciuperci

150 g cașcaval

300 g smântână

3 ouă

1 ceapă

sare

piper

40 ml ulei

Te-ar mai putea interesa: Idee pentru micul-dejun: pate de casă cu ciuperci

Mod de preparare

Pasul 1

Amesteci făina cu untul rece, tăiat cubulețe, oul, sarea și frămânți până când aluatul capătă o consistență nisipoasă. Torni apa și frămânți din nou până când aluatul nu se mai prinde de degete. Îi dai o formă rotundă, îl înfășori în folie și-l dai la frigider o jumătate de oră.

Pasul 2

Tai cubulețe pieptul de pui, ciupercile și toci ceapa.

Vezi și: Reţetă rapidă, pentru cină. Pui cu ciuperci și smântână

Încingi uleiul și călești ceapa până când devine sticloasă, apoi adaugi pieptul de pui, ciupercile, condimentezi cu sare și piper, acoperi și lași să fiarbă la foc mic până se pătrunde carnea. Dai deoparte și lași la răcorit.

Pasul 3

Scoți aluatul, îl întinzi într-o foaie subțire și-l așezi într-o formă rotundă. Îl înțepi din loc în loc cu furculița. Pui umplutura peste blat și o nivelezi.

Pasul 4

Amesteci smântâna cu ouăle și jumătate din cantitatea de cașcaval ras. Torni smântâna peste tartă și razi deasupra restul de cașcaval. Dai tarta la cuptor, la 180 °C, o oră.

FOTO: Shutterstock

Mai multe