Idee pentru cină sănătoasă şi gustoasă: budincă de paste cu ciuperci şi spanac
Ocoleşti ciupercile, spanacul de obicei şi cei ai casei le evită de asemenea? Încearcă această reţetă de budincă de paste delicioasă care include şi spanac, ciuperci bogate în fier, potasiu şi magneziu!
Printre ingredientele acestei budinci se disting ciupercile, care n-ar trebui să lipsească din dieta ta de iarnă. Printre avantajele pe care ţi le oferă se numără vitamina D, esenţială pentru oase, mai ales în zilele noroase din sezonul rece, şi pentru întărirea sistemului imunitar. Alături de spanac, ajută la acoperirea necesarului zilnic de vitamina şi minerale, antioxidanţi şi fibre, ceea ce menţine sănătatea inimii şi creierului în special. Iată doar câteva dintre motivele pentru care merită să încerci această reţetă de budincă de casă!
Ingrediente pentru patru porţii
350 g paste
40 g unt
1 ceapă
500 g ciuperci
2 căței de usturoi
600 g spanac
100 ml supă clară de legume
200 g smântână pentru gătit
200 g mozzarella
50 g parmezan
sare
piper
Te-ar mai putea interesa: Lasagna cu tofu și ciuperci, preparat de post, săţios şi savuros
Mod de preparare
Încingi cuptorul la 190°C. Fierbi pastele în apă cu sare conform instrucțiunilor de pe ambalaj, apoi le scurgi.
Topești untul într-o tigaie și călești ceapa și ciupercile tocate și, după cinci minute, adaugi spanacul spălat și tocat, cățeii de usturoi pisați, sare și piper, după gust.
Vezi și: Plăcinte la tigaie cu ciuperci şi usturoi, săţioase şi energizante pe vreme rece
Combini smântâna cu făina și supa, o torni peste ciuperci și mai ții pe foc cinci minute. Amesteci compoziția de ciuperci cu pastele, adaugi mozzarella rasă și parmezanul, omogenizezi și pui într-o tavă tapetată. Dai budinca la cuptor până când se rumenește.
FOTO: Shutterstock