Reţetă rapidă şi aromată. Brioşe cu mere şi scorţişoară
Pregătește această rețetă delicioasă de brioșe cu mere! Sunt delicioase și ușor de făcut.
Brioșele sunt bine cunoscute în întreaga lume. Aromele diverse pe care le pot avea şi modurile diferite de a le orna le fac perfecte pentru a fi consumate cu orice ocazie, fie la gustările de peste zi sau în pachetul de şcoală al copiilor, fie la petreceri aniversare ori sărbători.
Pregătirea lor este într-adevăr foarte simplă, așa că le poți savura în compania celor pe care îi iubeşti. În cele ce urmează, îţi arătăm cum să prepari brioșe cu mere şi scorţişoară, cu aluat fărâmiţat. Aroma lor delicioasă va umple întreaga casă.
Ingrediente
Pentru aluatul fărâmiţat:
80 g zahăr
1 linguriţă scorţişoară
60 g unt
85 g făină
Pentru aluatul de brioşe:
220 g făină
1 linguriţă bicarbonat de sodiu
1 linguriţă praf de copt
1 linguriţă scorţişoară
½ linguriţă sare
100 g unt
150 g zahăr
2 ouă
120 g iaurt
2 linguriţe esenţă de vanilie
60 ml lapte
180 g mere descojite și tocate
Te-ar mai putea interesa: Brioşe delicioase cu ciocolată
Cum să faci brioşe cu mere
Preîncălzeşti cuptorul şi tapetezi o tavă de brioșe. Amesteci zahărul cu scorțișoara, apoi cu untul topit. Încorporezi, treptat făina. Păstrezi amestecul fărâmiţat fără să amesteci prea mult. Dacă amesteci prea mult, rişti să-l transformi într-o pastă groasă. Dai deoparte şi prepari aluatul de brioşe.
Vezi şi: Brioşe cu fructe de pădure şi ciocolată albă, un desert pe care toată familia îl va iubi
Combini făina, bicarbonatul de sodiu, praful de copt, scorțișoara și sarea. Separat freci untul cu zahărul până când devine omogen și cremos. Înglobezi ouăle, iaurtul și esenţa de vanilie, apoi ingredientele uscate și laptele urmat de mere.
Transferi aluatul în tava de copt. Pui deasupra aluatul fărâmiţat. Introduci tava în cuptor pentru cinci minute la foc iute, apoi îl aduci la mediu pentru următoarele 15 minute sau până când brioşele trec testul scobitorii. Le laşi la răcit câteva minute înainte de a scoate din forme şi de a pune restul de aluat.
FOTO: Shutterstock