Reţetă rapidă. Tocăniță spaniolă, gata în 30 de minute
Această tocăniţă rezumă tot ce ţi-ar putea plăcea la un preparat spaniol: cârnaţi picanţi, roșii dulci, cartofi rumeniţi şi ouă – toate gătite la cuptor unde prind un gust incredibil.
Un preparat consistent, cu ouă, dar şi rapid, care n-ar trebui să-ţi mai mult de o jumătate de oră, huevos a la riojana provine din zona rurală La Rioja, din nordul Spaniei.
Pentru a obţine acel exterior crocant şi interiorul moale al cartofilor din tocăniţă, secretul este rumenirea lor înainte de a-i pune la cuptor, alături de cârnaţii feliaţi şi de mazărea fiartă în prealabil.
Această metodă va accelera timpul de gătire și va crea acel exterior crocant pe care îl iubim prin îndepărtarea unei părți din amidon. Acelaşi efect poate fi obţinut şi prin fierberea timp de cinci minute a cartofilor tăiaţi cubuleţe.
Ingrediente pentru două porţii
4 cartofi
200 g cârnați picanți
2 ouă
30 ml ulei
100 ml suc de roșii
150 g mazăre
sare
Te-ar mai putea interesa: Tocăniţă de vită
Mod de preparare
Cureți cartofii și-i tai cubulețe, apoi îi condimentezi cu sare, după gust.
Încingi uleiul în tigaie și rumenești cartofii două minute, apoi adaugi sucul de roșii și amesteci.
Vezi și: Dovlecel sau zucchini? Pe care îl faci pane şi pe care îl pui în tocăniţă
Pui deasupra cârnații picanți feliați, mazărea fiartă, apoi dai tigaia la cuptor, la 200 °C, 10-15 minute. Spargi ouăle deasupra și mai ții alte cinci minute.
FOTO: Shutterstock