Tocăniţă de ciuperci
Se prepară rapid şi uşor, are un gust bun şi îţi potoleşte senzaţia de foame pentru o bună perioadă de timp!
Dificultate mediePreparare 45’3 porţii
Ai nevoie de
2-3 linguri ulei
1 ceapă tocată
5-6 căţei usturoi mărunţit
750 g ciuperci
100 ml vin alb
sare, după gust
piper, după gust
100 g roşii uscate
pătrunjel
cimbru
Mod de preparare
Căleşti ceapa împreună cu usturoiul. Pui ciupercile spălate şi feliate pe lung. Le laşi până scade zeama, apoi torni vinul. Potriveşti gustul cu sare şi piper. Laşi să fiarbă 15-20 de minute, la foc potrivit, apoi adaugi roşiile. Laşi 10 minute să se combine aromele şi opreşti focul. Serveşti tocăniţa presărată cu pătrunjel şi cimbru mărunţite, după gust.
Ştiai că pătrunjelul este unul dintre cele mai folosite ingrediente în bucătărie? Dă savoare şi culoare preparatelor şi, în plus, aduce o mulţime de beneficii organismului. Este recomandat persoanelor care suferă de anemie, tulburări menstruale, obezitate, retenţie de apă, indigestie sau respiraţie urât mirositoare. Graţie vitaminelor A, B, K, E, calciului, fierului şi fosforului conţinute, reglează funcţionarea tiroidei, a plămânilor şi a rinichilor. Pentru a-şi păstra intacte calităţile nutritive, este recomandat să fie adăugat în preparate când mâncarea este gata. Dacă vrei să rămână mai mult timp verde, ţine firele de pătrunjel într-un pahar cu apă.