Reţeta zilei. Plăcinta ciobanului

25 noiembrie 2024   Rețete

Fie că găteşti adesea cu carne de vită, fie că nu, această reţetă te va ajuta să-ţi surprinzi familia cu un preparat deosebit.

Dacă vrei să slăbeşti sau să ai o viaţă cât mai lungă nu trebuie neapărat să renunţi de tot la carne. Carnea roşie este bogată în aminoacizi importanţi pentru consolidarea masei noastre musculare. Ajută la dezvoltarea optimă a creierului, datorită conţinutului de acizi graşi, şi este bogată în vitamina E, plus antioxidanţi, care încetinesc procesul de îmbătrânire. Pentru a-și păstra prospețimea, o poţi păstra la congelator cel mult patru luni. În schimb, bucățile de carne pentru friptură pot fi păstrate între 6 și 12 luni, dar cu cât le vei consuma mai repede, cu atât vor fi mai calitative. Notează pe fiecare pachet cu carne data la care ai congelat-o, pentru a o folosi pe cea care a fost congelată de mai mult timp.

Ingrediente pentru trei porţii

750 g cartofi

750 g carne de vită tocată

100 ml supă clară de vită

100 g unt

1 ceapă

1 morcov mare

150 ml sos de roșii

200 g mazăre congelată

sos Worcestershire

sare

piper

Te-ar mai putea interesa: Dovlecei umpluți cu carne de vită şi bulgur

Mod de preparare

Cureți cartofii, îi tai cubulețe și-i pui la fiert în apă cu sare până când furculița începe să pătrundă cu ușurință în ei.

Topești jumătate din cantitatea de unt într-o tigaie și lași morcovul și ceapa tocate, până încep să se înmoaie, apoi adaugi mazărea congelată. După cinci minute adaugi carnea tocată și amesteci până se mărunțește.

Vezi şi: Plăcintă cu carne de vită şi ciuperci

Condimentezi cu sare și piper, după gust, torni supa, sosul de roșii și lași carnea să fiarbă până se pătrunde. Adaugi sos Worcestershire, după gust, și mai ții pe foc un minut.

Scurgi cartofii fierbinți, îi pasezi și-i amesteci cu untul rămas și cu sare. Pui carnea într-o tavă tapetată și o întinzi într-un strat uniform. Pui piureul într-un poș sau îl întinzi direct peste carne. Dai tava la cuptor, la 190 °C, aproximativ 30 de minute, până se rumenește plăcinta pe deasupra.

FOTO: Shutterstock

Mai multe