Cât timp este indicat să lași carnea de vită în congelator

Este util să ai în frigider carne de vită cu care să prepari hamburgeri, tacos, friptură sau ciorbă. Dar pentru că nu rezistă mult, aceasta trebuie depozitată în congelator, însă nici acolo nu trebuie păstrată foarte mult timp! 

image

Pe cât de gustoasă este, pe atât este de benefică pentru sănătate! Nutriționiștii recomandă consumul cărnii de vită de 2-3 ori pe săptămână datorită conținutului ridicat de proteine, vitamina B12, fier, creatină și acizi grași esențiali. Dezavantajul este că acest tip de carne își menține prospețimea doar câteva zile și trebuie pusă în congelator, însă nici temperaturile scăzute nu îi va menține prospețimea o perioadă lungă de timp.

Cât timp își menține prospețimea carnea de vită în congelator 

Pentru a-și păstra prospețimea, gustul și aroma, este indicat să lași carnea tocată de vită în congelator cel mult 4 luni, scrie „Taste of Home”. În schimb, bucățile de carne pentru friptură pot fi păstrate între 6 și 12 luni, dar cu cât o vei consuma mai repede, cu atât ea va fi mai calitativă. Recomandat este să scrii pe fiecare pachet cu carne data când ai congelat-o, iar în acest fel vei putea să o folosești pe cea care a fost congelată de mai mult timp. 

Cum se păstrează corect carnea de vită 

Când te aprovizionezi cu carne, mergi de la magazin direct acasă și nu o lăsa să stea la temperaturi ridicate sau la temperatura camerei. În caz contrar, bacteriile se vor înmulți rapid. În frigider, carnea trebuie să stea la 4°C, în ambalajul în care ai cumpărat-o.  

Citește și: Idee de cină - dovlecei umpluți cu care de vită și bulgur 

Dacă intenționezi să o congelezi, tranșeaz-o și înfășoară fiecare bucată în folie de plastic rezistentă sau în hârtie pentru congelat ori în folie de aluminiu sau în pungi de plastic pentru congelator. 

Cum dezgheți carnea de vită 

Cel mai sigur mod de a dezgheța carnea de vită este în frigider. Menținerea la rece îi permite să se dezghețe lent, fără ca bacteriile dăunătoare să crească și să se răspândească înainte de gătire. Reține că această metodă poate dura mai mult de o zi! 

Vezi și: Tocăniță cu sfeclă și carne de vită - rețetă specială pentru gurmanzi 

Dacă vrei să o dezgheți mai repede, poți folosi cuptorul cu microunde sau un vas plin cu apă rece. Dacă alegi cuptorul, este necesar să gătești imediat carnea, deoarece unele părți se pot încălzi în timpul procesului de decongelare. Dacă alegi a doua variantă, pune carnea într-o pungă ermetică, las-o în vasul cu apă rece, apoi schimbă apa la fiecare 30 de minute până când se dezgheață complet. 

Sursă foto: Shutterstock  



Recente

wooden bowl with raw red long grain jasmine white rice rough background jpg
Clatite americane cu spanac  Sursa foto shutterstock 1956818695 jpg
Tort Raffaello  Sursa foto shutterstock 556387186 jpg
Poza de cover  Importanta asigurarii de calatorie in strainatate Ce trebuie sa stii inainte de a pleca Barbat, aeroport, coridor, laptop, rucsac jpg
Supa crema de spanac  Sursa foto shutterstock 1900603345 jpg
Cum sa selectezi telefoanele mobile pentru fotografii uimitoare ghid complet jpg
a bathing ape ss25 cele mai tari lansari de streetwear (1) jpg
Biscuiti cu cocos si crema de caramel  Sursa foto shutterstock 1315504178 jpg
clickpentrufemei ro imam kurniawan qoGdi3R3ekQ unsplash jpg
pexels heyho 6585753 jpg
Chiftele cu spanac  Sursa foto shutterstock 2025214406 jpg
shutterstock 2452382063 jpg
shutterstock 2277522461 (1) jpg
Mulțumim, Daniela, Emilia și Marian! (2) jpg
Beneficiile utilizării unui cap de manechin cu păr natural pentru practica de hairstyling jpg
Ce instrumente nu ar trebui să lipsească din trusa unui tehnician de unghii jpg
Cornuri in doua culori  Sursa foto shutterstock 31163509 jpg
Clatite cu branza si spanac  Sursa foto shutterstock 1415857712 jpg
2148845995 jpg
Organizarea meselor zilnice pentru femeia modernă cum să folosești eficient lada frigorifică jpeg