Idee pentru cină: dovlecei umpluți cu carne de vită şi bulgur

Lasă-te sedus de combinaţia perfectă de arome şi texturi din această reţetă de dovlecel umplut cu carne tocată de vită şi bulgur. Este ca o simfonie culinară care îţi va face papilele gustative să danseze.

image

Imaginează-ţi dovleceii scobiți cu grijă și umpluți cu o umplutură delicioasă făcută din carne tocată aromată și bulgur moale! Fiecare îmbucătură îţi oferă o explozie de gusturi, note gustoase de carne fragedă și suculentă, în contrast cu textura bulgurului. Un adevărat răsfăț care îţi va satisface dorințele gurmande, la cină, după o zi plină.

Pregătirea acestor dovlecei umpluți este o joacă de copii. Trebuie doar să urmezi câțiva pași simpli pentru a crea acest fel de mâncare spectaculos. Începe prin a scobi dovleceii și a pregăti umplutura amestecând carnea tocată cu condimentele și bulgurul fiert. Umple cu generozitate dovleceii cu această umplutură gustoasă, apoi lasă-i să se prepare bine la cuptor. În timpul gătirii, aromele se amestecă, iar dovlecelul devine fraged. Rezultatul este o adevărată explozie de arome care îi va mulțumi pe toți iubitorii de bucătărie rafinată. Așadar, nu mai aștepta și invită-ți papilele gustative la o experiență culinară de neuitat cu dovleceii noștri umpluți cu carne și bulgur!

Ingrediente pentru două porţii

4 dovlecei rotunzi 

450 g carne de vită, tocată 

1 ceapă 

1 ardei 

300 ml suc de roșii 

60 g bulgur 

40 ml ulei 

sare 

piper 

Te-ar mai putea interesa: Crochete de dovlecei în crustă de parmezan

Mod de preparare

Tai capacele dovleceilor, apoi îndepărtezi miezul cu o lingură, pe care-l toci ulterior. Încingi 30 ml ulei în tigaie și călești ceapa tocată până devine sticloasă, apoi adaugi carnea și o mărunțești cât mai bine. O acoperi și o lași să fiarbă până se evaporă apa lăsată.  

Vezi și: Clătite de dovlecei

Adaugi pulpa de dovlecel tocată, sosul de roșii, ardeiul tocat, bulgurul spălat și condimentezi cu sare și piper, după gust. Acoperi și lași să fiarbă la foc mic, până se înmoaie bulgurul și carnea s-a pătruns. Dai deoparte și lași puțin la răcorit, apoi umpli dovleceii.  

Ungi o tavă cu uleiul rămas, pui dovleceii și acoperi tava cu folie de aluminiu. Îi ții la cuptor, la 190 °C, aproximativ 20 de minute.  

FOTO: Shutterstock