Plăcintă cu carne de vită şi ciuperci
Acest preparat consistent de plăcintă cu carne este rapid, reconfortant şi conţine multe ingrediente gustoase.
Crezi că nu există nimic mai bun decât o plăcintă dulce, umplută cu fructe? Şi o plăcintă cu carne tocată este delicioasă. Această rețetă necesită un aluat de plăcintă şi o umplutură cu multă carne de vită tocată, ceapă tocată, pastă de roșii, supă de vită şi sos Worcestershire.
Cu siguranță, poți experimenta și schimba această rețetă dacă pui carne de porc, adaugi cartofi sau mai multă ceapă pentru o placintă mai consistentă. De asemenea, poți încerca să pui puțin cimbru sau salvie. O poţi servi cu o salată pentru a echilibra preparatul ceva mai greu.
Pont
Este important să laşi plăcinta să se odihnească după copt, astfel încât să-și păstreze mai bine forma când o feliezi.
Cum să faci plăcintă cu carne
Vei găsi mai jos o listă detaliată de ingrediente și instrucțiuni pentru a prepara pas cu pas această reţetă.
Ingrediente
500 g carne tocată de vită
1 ceapă
20 g pastă de tomate
75 g ciuperci
250 ml supă clară de vită
sos Worcestershire
sare
piper
2 ouă
30 g făină
1 pachet aluat pentru plăcintă
40 ml ulei
Te-ar mai putea interesa: Plăcintă cu cartofi
Mod de preparare
Încingi uleiul în tigaie și călești carnea cinci minute, mărunțind-o cât mai bine. Adaugi ceapa tocată și, după două minute, pasta de tomate. Mai lași să clocotească puțin și adaugi ciupercile tocate, supa de vită și puțin sos Worcestershire.
Condimentezi cu sare și piper, după gust, acoperi și lași să fiarbă aproximatix 20 de minute, la foc mediu, până scade zeama. Dai deoparte, lași la răcorit, apoi adaugi un ou, făina și omogenizezi.
Vezi și: Reţetă de plăcintă dobrogeană, cu gust ca la mama acasă
Așezi într-o tavă o bucată aluat foitaj, apoi întinzi compoziția de carne și pui deasupra cealaltă foaie. O ungi cu oul rămas bătut și o crestezi din loc în loc cu un cuțit. Dai plăcinta la cuptor, la 200 °C, 25-30 de minute, până se rumenește.
FOTO: Shutterstock