Reţeta zilei. Pui umplut cu mere
Un preparat de efect pentru masa de Sărbători, acest pui umplut cu mere va încânta pe toţi cei care se adună pentru a celebra Crăciunul.
Spre deosebire de alte tipuri de cărnuri, cea de pui susţine creşterea masei musculare. Conform Uniunii crescătorilor de păsări din România carnea de găină conţine săruri minerale precum sodiul (85 mg), potasiul (350 mg), calciul (10 mg), magneziul (28 mg), fierul (2 mg), fosforul (230 mg) şi 7 mg de niacină, numită şi vitamina B3 sau PP, care participă la metabolismul proteic, glucidic, lipidic şi minerale, normalizează activitatea suprarenalelor, reduce riscul de afecţiuni cardiovasculare şi colesterolul rău, scade nivelul trigliceridelor.
Ingrediente pentru patru porţii
1 pui
4-5 mere
80 g unt
sare
piper
3 căței de usturoi
1 frunză de salvie
Te-ar mai putea interesa: Pui picant cu cușcuș, gustos şi sănătos
Mod de preparare
Încingi cuptorul la 220 de grade. Topești untul împreună cu o frunza de salvie mărunțită, apoi îl dai deoparte. Speli puiul, apoi îl ștergi cu prosoape de hârtie și-l ungi bine cu unt, atât la interior, cât și la exterior. Îl condimentezi cu sare și piper.
Îndepărtezi cotorul de la unu-două mere, pe care le tai sferturi și le amesteci cu usturoiul pisat. Umpli cu ele puiul și îi legi picioarele pentru ca umplutura sa rămână înăuntru.
Vezi şi: Trucuri să mănânci sănătos de Crăciun. Ce strategii au nutriţioniştii şi medicii?
Așezi puiul în tavă și-l dai la cuptor aproximativ o oră, timp în care-l stropești constant cu sosul din tavă. La jumătatea timpului, așezi pe lângă pui celelalte mere întregi, peste care torni untul rămas.
FOTO: Shutterstock